„VÍZIFOCIBAN” IS SIMA GYŐZELEM AZ NB III-BAN – FC Ajka – Gyirmót FC Győr II 3 – 0 (3 – 0)

0

Az NB III nyugati csoportjában a huszonegyedik fordulót játszották a csapatok. Az FC Ajka a Gyirmót FC Győr második számú csapatát fogadta a városi stadionban. Az őszi szezonban az FC Ajka 3 – 2-re győzött Gyirmóton.

Kis Károly vezetőedző a mérkőzés előtt így nyilatkozott: – Bízom benne, hogy kitart a lendületünk, hazai pályán be kell gyűjtenünk a három pontot. A játéktér vizes, csúszós lesz, ehhez a körülményhez jól kell alkalmazkodni. Bízom az eredményes folytatásban.

Az FC Ajka a következő összeállításban kezdte a találkozót:

Balogh Márton – Köles János, Pákai Gergő, Graszl Károly, Csemer Gyula – Csizmadia Zoltán, Kovács Gergő, Pavliczky Balázs – Horváth Péter, Oláh László (Tóth Parik, 88. perc), Vallejos Dominique (Major Norbert, 81. perc).

Vezetőedző: Kis Károly.

Játékvezető: Kubicsek Máté.

Asszisztensek: Vörös Dániel, Rózsás Rita.

Már órákkal a mérkőzés előtt szakadt az eső, még a meccset sem „tisztelte” meg azzal, hogy eláll. Nem sok hiányzott, hogy a harmadik hazai meccs is elmarad, de a játékvezető „megkegyelmezett” az ítéletidőben is kilátogató százötven, határtalanul lelkes szurkolónak, és úgy gondolta, ameddig lehet, játsszanak a csapatok. Végül sikerült a kilencven percet végigszenvedniük a pályán és a nézőtéren lévőknek. A pálya talaja teljesen felázott, kisebb „uszodákhoz” hasonló pocsolyák között kellett a játékosoknak a labdát is eltalálniuk. Ez már a gyirmótiaknak az első percben nem sikerült, egy rossz ütemű becsúszással Horváth Péter lábát a tizenhatoson belül találták el, a megítélt büntetőt Graszl Károly gyengén lőtte, Rengel Péter kapus kiütötte, majd Horváth Péter lövését is védte. A 8. percig kellett várni az ajkaiak első találatára: egy beadást Kovács Gergő fejelt a hálóba, 1 – 0. Hét perc múlva jött a második: Köles János nagy bedobását Pákai Gergő megcsúsztatta a hosszú oldalra, az ott érkező Graszl Károly helyrehozta elhibázott tizenegyesét, és magabiztosan lőtt a kapuba, 2 – 0. A gólok után is egykapuzott az Ajka, tíz perc alatt négy nagy helyzet maradt ki a talaj tréfája miatt. Több mint félórát kellett várni, hogy a gyirmótiak is eljussanak az ajkai kapu közelébe, de nem jelentettek veszélyt Balogh Márton kapujára, aki alaposan bőrig ázott. A 38. percben megszületett a harmadik ajkai gól: a Fehérváron mesterhármassal bemutatkozó Oláh László kilépett a védők közül, egyedül vezette a kapusra a labdát, könnyedén a hálóba passzolhatta volna, de önzetlenül leadta Horváth Péternek, hogy ezúttal ő iratkozzon fel a góllövőlistára. Megköszönte az átadást, és zörgött is a háló, 3 – 0. 

A második félidőben is folytatódott az egykapuzás, a vendégek csak a foggal-körömmel való védekezéssel törődtek, ajkai ziccerek sokasága maradt ki az egyre rosszabb állapotban került pályán. A gyirmóti kapusnak rengeteg dolga volt, Balogh Márton ajkai hálóőr akár behúzódhatott volna a kispadra, hogy ne ázzon, mert ezen a meccsen nélküle is boldogultak volna társai. Az eredmény nem változott, maradt a 3 – 0.

„Vízifociban” irreális körülmények között sima, megérdemelt győzelmet aratott az ajkai csapat. Normális időben nem három, hanem kétszámjegyű különbség volt a két csapat között. 

Kis Károly vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozata: – Jól kezdtünk, jó ritmusban játszottunk. A kihagyott tizenegyes sem törte meg a lendületünket. Úgy gondolom, az első félidőben eldöntöttük a három pont sorsát. A második játékrészben is sok lehetőségünk volt, de a felázott talaj ekkor már komoly nehézséget jelentett.

A jövő héten két mérkőzést játszik az FC Ajka: április 4-én, szerdán 17.30-kor az első tavaszi fordulóból elmaradt Pápai Perutz elleni megyei rangadót pótolják a városi stadionban.

Április 8-án, vasárnap 16 órakor pedig Budapesten, a Pénzügyőr ellen lép pályára az FC Ajka. 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

ISTEN VELED „CERUZA”! Búcsú Kovács Józseftől

Azt a döbbenetes tényt, hogy egyik napról a másikra itt hagyott bennünket, az első pillana…