Lefújás után átvették az ezüstérmeket – FC Ajka – Dunaharaszti MTK 4 – 0 (1 – 0)

0

Az NB III nyugati csoportjában hazai pályán zárta a 2017/2018-as labdarúgó-bajnokságot az FC Ajka. A már biztos ezüstérmes csapat a Dunaharaszti MTK együttesét fogadta az Ajka Városi stadionban.

Kis Károly vezetőedző mérkőzés előtti nyilatkozata: – Szeretnénk szépen befejezni a szezont. Bízom benne, hogy – úgy, ahogy eddig – a fiúk odateszik magukat, jó meccset nyújtanak a szurkolóknak.

A FC Ajka a következő összeállításban lépett pályára háromszáz néző előtt:

Horváth Dániel – Köles János, Pákai Gergő, Graszl Károly, Csemer Gyula – Csizmadia Zoltán, Kovács Gergő – Vallejos Dominique (Horváth Péter, 76. perc), Illés Dávid (Pavliczky Balázs, 69. perc), Major Norbert – Tóth Patrik (Nagy Erik, 46. perc).

Vezetőedző: Kis Károly.

Játékvezető: Somogyi Sára.

Asszisztensek: Csóra Szabolcs, Gráf András.

Az első húsz percben négy ajkai lehetőség adódott a vendégek kapuja előtt, de némi szerencsével ezeket a dunaharasztiak megúszták. A 23. percben már tehetetlenek voltak: Illés Dávid beadását Kovács Gergő nagy nyugalommal küldte közelről a kapuba, 1 – 0. A vendégek lőttek egy lesgólt, ám egy tizenegyest nem ítélt meg javukra a játékvezető. Érthetetlenül kapkodóvá vált a játék, idegesen játszott mindkét csapat. A félidő hátralévő perceiben az Ajka csak meddőfölényben játszott, az egygólos előny nem változott.

Szünet után felpörögtek az események, az ajkaiak megtalálták a „sebességváltót”, szinte felborult a pálya, s az 56. perc meghozta a második találatot: Köles János ívelt középre, a berobbanó Major Norbert Gyatyel Norbert kapus fölött a léc alá csúsztatta a labdát, 2 – 0. Továbbra is a Dunaharaszti térfelén folyt a játék, nagyobb odafigyeléssel újabb gólokat lőhetett volna a hazai csapat. A 76. percben csereként beállt Horváth Péter egy perc múlva első labdaérintéséből kapufát lőtt, két perc múlva a másodszor is találkozott a labdával, azt jobban célozva tizenhat méterről a bal alsó sarokba küldte, 3 – 0. Az utolsó percben harmadszor is hozzá került a labda: Csizmadia Zoltán középre adását pazar lövéssel küldte a hálóba, 4 – 0. Így kell ezt csinálni: tízpernyi pályán eltöltött idő, három labdaérintés, két gól!  

Könnyedén szerezte meg a bajnokság utolsó fordulójában a négygólos győzelmét az FC Ajka. Komolyabb odafigyeléssel és koncentrációval a helyzetek alapján akár duplája is lehetett volna. A lefújást követően az ajkaiak átvették az ezüstérmeiket, amelyeket Csík Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatója adott át a játékosoknak, a szakmai stáb tagjainak, valamint a vezetőségnek. A csapat a pályán megmutatta, hogy bár a feljutás nem sikerült, nem véletlen volt a bajnok Kaposvár fő üldözője a bajnokság során.

Kis Károly vezetőedző a meccs végén így nyilatkozott: – Győzelmet és látványos játékot terveztünk az utolsó meccsre, ezt pedig sikerült teljesítenünk. Örülök, hogy meg tudtuk hálálni az egyre bővülő közönségünk bíztatását. Sajnáljuk, hogy nem sikerült a feljutás, nagy csata volt. A csapat dicséretet érdemel, úgy gondolom, lehet rá jövőt építeni. Köszönöm a szurkolók és a vezetőség támogatását! 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…