Uborkaszezon újabb két felkészülési mérkőzéssel – Két NB II-es ellenféltől két vereség

0

Itt a nyár, a kánikulai hőség, és az NB III-as fociban tombol még az uborkaszezon. Igazi, tétre menő mérkőzés még nincs. Az FC Ajka labdarúgói egy hónapja elkezdték ugyan a felkészülést, de egyelőre csak felkészülési

mérkőzések zajlanak. A MOL VIDI II és a Mosonmagyaróvár után újabb két NB II-es csapat elleni idegenbeli meccsen igyekezett az FC Ajka csiszolni csapatjátékát az őszi idény összecsapásaira. 

ETO FC Győr – FC Ajka

2 – 0 (0 – 0) 

Az ajkaiak a következő összeállításban léptek pályára a győri ETO-parkban négyszáz néző előtt:

Horváth D. – Köles, Pákai, Erdei, Csemer (Szabó) – Kenderes (Pavliczky), Bonivárt (Kalász), Nagy E. – Illés, Oláh (Major), Horváth P. (Tóth).

Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Az első félidőben jól játszott ajkaiak az NB II-es győriek otthonában, két ziccert is kidolgoztak, de el is hibázták.

Szünet után a 60. percben az ajkai védők hibája után alakult ki gólhelyzet a Győr előtt, a jobbról érkező beadást Mervó lőtte a hálóba, 1 – 0. A hazaiak felülkerekedtek, egyre több támadást vezettek, és hét perc múlva újabb találattal kialakították a végeredményt: a 67. percben Vukasovics nagy erővel a bal felső sarokba bombázott, 2 – 0. 

Az első játékrészben az ajkaiak egyenrangú ellenfelek voltak, sőt több helyzetet dolgoztak ki NB II-es vendéglátójuknál, de a támadók rendre kihagyták a jobbnál jobb lehetőségeket. Szünet után jobb volt a Győr, és a kétgólos győzelmük megérdemelt.

Schindler Szabolcs vezetőedző nyilatkozata: – Az első félidőben szervezetten, fegyelmezetten játszottunk, sajnos két ziccert is elhibáztunk. A második játékrészben sajnos nem tudtunk olyan tempóban játszani, mint az elsőben, védekezésben sokat hibáztunk.

Csákvár – FC Ajka

2 – 1 (1 – 0) 

Az ajkaiak negyedik felkészülési mérkőzésükön a szintén másodosztályban szereplő Csákvár vendégei voltak. A találkozóra közel száz néző volt kíváncsi. 

Az FC Ajka összeállítása: Balogh – Horváth P. (Kalász), Pákai, Erdei, Csemer (Markó) – Bonivárt, Csizmadia, Kenderes, Illés (Nagy E.) – Major (Nagy K.), Oláh (Tóth).

Vezetőedző: Schindler Szabolcs.

Az első félidőben gyengén, elképzelés nélkül játszott a bajnokságra törő NB III-as ajkai együttes. A 26. percben baloldalról érkező csákvári szögletet Sándor fejjel csúsztatta a kapu bal oldalába, 1 – 0.

Szünet után alaposan feljavult az Ajka játéka, szinte végigtámadták a második félidőt. Legalább öt ziccert dolgoztak ki, de ebből csak egyet sikerült értékesíteni. Az 51. percben Nagy K. átadása után Oláh László 14 méterről betalált a hazai kapuba, 1 – 1. A kihagyott ajkai helyzetek után elérkezett az utolsó perc, amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent: a vendégek a térfél közepén könnyelműen elvesztették a labdát, ezt Sejben kihasználta, és egy szép csel után a jobb alsó sarokba lőtt, 2 – 1.  

A téli felkészülési mérkőzések során volt egy olyan sorozata az FC Ajkának, hogy három NB II-es csapatot is zsinórban legyőzött idegenben. Most is megvolt a három NB II-es csapat, ezúttal a vereségekből lett „mesterhármas”. Pedig a helyzetek most is bőven megvoltak, de a „góllövőcipők” még nem kerültek elő… És még a védelem sem az igazi, ezt a könnyelműen összeszedett gólok bizonyítják. Az NB II-es csapatok elleni mérkőzések a vereségek ellenére is jól szolgálták a felkészülést, mert taktikailag képzett és játéktudásban is ügyes csapatok ellen lépett pályára Schindler Szabolcs legénysége. Természetesen a fáradság azért néha látszott a játékosokon, ennek ellenére időnként megfelelően tudták megtölteni tartalommal a játékot. Látszott, hogy taktikailag és kondícionálisan is igyekszik előrelépni a zöld-fehér gárda az edzői stáb munkája nyomán. És ez jó előjel a bajnokságra! 

Schindler Szabolcs mérkőzés utáni nyilatkozata: – Az első félidő játéka nagyon nem tetszett. Szünetben váltottunk, átálltunk egy másik rendszerre, amely nagyon jól működött. Sajnos azonban túlnyomórészt csak kidolgoztuk a helyzeteket, értékesíteni nem tudtuk őket. 

A következő héten két NB III-as ellenfelet fogad az FC Ajka a városi stadionban. Július 25-én, szerdán 18 órakor az Iváncsa, 27-én, pénteken 17 órakor pedig a Dunaújváros látogat Ajkára. 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…