Önkormányzati választás utáni KÖZ-ös öröm! (2019.10.13.)


Ajka települési választás eredményei:

Helyi önkormányzati választások 2019 – Nemzeti Választási Iroda

Választási portál választásnapi megjelenítő oldalaNapközbeni részvételi adatok 18:30 órakor.


Napközbeni részvételi adatok 17:00 órakor.


Baráth Gábor, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje feleségével és lányával együtt érkezett szavazni.


Schwartz Béla, jelenleg Ajka polgármestere leadja voksát.


Ajka SZAVAZÓHELYISÉG CÍME

Szavazókörök száma összesen: 29
Választópolgárok száma összesen: 23 836

Helyi önkormányzati választások 2019 – Nemzeti Választási Iroda

Választási portál választásnapi megjelenítő oldala


Jelöltek, listák – Ajka (Veszprém megye)

Helyi önkormányzati választások 2019 – Nemzeti Választási Iroda

Választási portál választásnapi megjelenítő oldalaBarátságos, élhető várost építene a FIDESZ-KDNP ajkai polgármester jelöltje

Fenyvesi Zoltán, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője ajánlotta az ajkai választók figyelmébe Baráth Gábort, a kormánypárti pártszövetség polgármester jelöltjét Ajkán. 

A politikus elmondta, hogy a jelenlegi polgármester láthatóan elfáradt, helyette egy lendületes, fiatal, a kormánnyal barátságos viszonyt ápoló vezetőre van szüksége a városnak. Baráth Gábort méltatva hozzátette, hogy a jelöltben egy felkészült, becsületes ajkait ismert meg, akivel egy új, élhető, barátságos város építése kezdődhet el. Biztosította a jelöltet és a várost a kormány támogatásáról, és felhívta a figyelmet arra, hogy Baráth Gábor megválasztásával „az idei ősz lehet Ajka igazi tavasza”.

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy Baráth Gábor az ország legnagyobb karitatív szervezetének Veszprém és Vas megyei igazgatójaként gyakorlott vezető, aki ért az emberekhez. Úgy fogalmazott, hogy „egy közülünk, de különb sokunknál”.

Baráth Gábor egyetért a képviselővel abban, hogy a város kezdeti lendülete megtört, a rendszerváltást követő dinamizmus eltűnt a mai városvezetésből. 

„Fáradtan nem lehet egy lendületes kormányzattal együtt működni, lépést tartani. Nem kormányellenes politikára, hanem egységre, összefogásra és erőre van szükség. Nem az a fontos most, hogy ki melyik pártban hisz. Most csak az a fontos, hogy ki mennyire ajkai, és ki mennyire hajlandó a fejlődő, lendületes, sikeres, barátságos, élhető város építése érdekében összefogni a kormánnyal.” – tette hozzá.

Szerinte az az őszi választás tétje, hogy Ajka végleg lemarad-e a magyar városok hihetetlenül gyors modernizációs folyamatában, vagy felzárkózik a kormány fejlesztési elképzeléseihez. Baráth megköszönte a pártszövetségnek és Fenyvesi Zoltánnak bizalmat, és ígéretet tett arra, hogy a közeljövőben bemutatja az egyéni választókörzetek jelöltjeit is.

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Önkormányzati választások 2019 - Ajka

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Önkormányzat 2019 – Schwartz Béla („Közösen Ajkáért” Egyesület) Ajka polgármestere

Ismét Schwartz Béla („Közösen Ajkáért” Egyesület) lett Ajka polgármestere a Ne…