A Rája ’94 Úszóklub Ajka fiatal versenyzői az idei év első nagy, országos úszóversenyén Szombathelyen remekeltek a II. Savária Kupán. A vasi székhely Bartók Béla körúti Fedett Uszoda és Termálfürdő ötven méteres, nyolcpályás, feszített víztükrű medencéjében ideális körülmények között szerepelhettek a tizenkét induló klub versenyzői. Az ajkaiak a remek téli felkészülésnek köszönhetően kiemelkedtek a mezőnyből, tizenegy éremmel gazdagították utolérhetetlenül gazdag éremgyűjteményüket. A tizenegyből öt arany-, három ezüst-, és három bronzérem.

A Rája ’94 Úszóklub versenyzői főként 1500 méter gyorsúszásban jeleskedtek, minden korcsoportban ajkai győztes állhatott a dobogó legfelső fokára a megérdemelten kiharcolt aranyéremért.

A 2003-ban születettek között Farkas Dóra magabiztos úszással érkezett elsőként a célba. A 2004-es korcsoportban Szabó Dávid diadalmaskodott. Ugyanitt Burján Barnabás bronzérmet szerzett, a lányoknál Újvári Dorina pedig ezüstérmes lett. A 2005-ösök versenyén Szóka Júlia utasította maga mögé a mezőnyt, Nagy Nikoletta pedig ezüstérmesként ért célba, ugyanebben a korosztályban Cser Dávid ötödik, pontszerző helyen végzett. 2006-osoknál Király Dávid nyerte az aranyérmet. A 2007-ben született versenyzők közül Palkovics Adél bizonyult a legjobbnak, vetélytársai csak jóval utána értek célba. Adél még 200 méter pillangóban is dobogóra állhatott az ezüstéremért. Ebben a korosztályban Longhi Nicolas 200 háton és 200 gyorson is bronzérmet gyűjtött be.

A rájások ismét kitűnően kezdték az idei évet, lényegében ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták. Tehát úszik tovább a Rája-hajó két kitűnő „kapitánnyal” – Farkas András és Bujna Lilla edzőkkel az élen. Áldozatos szakmai munkájuknak köszönhetően a „legénység” pedig szorgalmasan gyűjtögeti az érmeket, az aranyjelvényes időeredményeket! 

A kitűnő kezdés további lendületet adhat a februári megmérettetésekre. Február 10-én a Győr Maraton hosszútávú versenyen 800 és 1500 méteren indulnak a Rája úszói; február végén pedig ismét Szombathelyre utaznak, ahol szinte minden számban medencébe ugranak a további érmekért. 

Tollár Sándor  

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…