DÓRA ÉS DÁVID A FÜREDI NYÍLT-VÍZEN IS REMEKELT – Mindkét ajkai úszó pontot szerzett a Rája Úszóklubnak

0

Balatonfüreden rendezték minap a nyíltvízi világkupa-sorozat versenyeit, amely egyben magyar bajnokság is volt.

DÓRA ÉS DÁVID A FÜREDI NYÍLT-VÍZEN IS REMEKELT

 A Magyar Úszás Napján megrendezett esemény megnyitóján Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédében elmondta, hogy a Magyar Úszás Napját hat éve rendezte meg először a Magyar Úszó Szövetség, és azóta minden júniusban köszöntik a sportolókat, a sportolni vágyókat, a sportszerető látogatókat. – Az első két olimpiai aranyérmünket úszásban szereztük meg, és mára bátran kimondhatjuk, hogy mi igazi úszónemzet vagyunk. A Magyar Úszás Napjának jegyében nemcsak Balatonfüreden, hanem az ország más városaiban is úszni hívják, úszásra ösztönzik az érdeklődőket az uszodai programszervezők. Hazánkban ezt a napot eddig is több tízezren tölthették a víz örömeinek adózva. A Magyar Úszó Szövetség azonban az Úszás Napjának világszintre terjesztését kezdeményezte, hogy minél többeket nyerjen meg a sportnak – hangsúlyozta az államtitkár.

A verseny előtti sajtótájékoztatón így fogalmazott Bóka István polgármester: – Balatonfüred neve és a minőségi nyíltvízi úszás összeforrt az elmúlt öt évben, hiszen minden esztendőben vendégül láttunk egy kiemelkedő eseményt. A tavalyi év volt a csúcs, a világbajnokság óriási siker volt, és a város is rendkívül sokat profitált a rendezésből.

A Magyar Úszás Napjának csúcspontjaként rendezett versenyen huszonhét országból mintegy százötven sportoló állt rajthoz. Utána a magyar bajnokság versenyei következtek. Az úszók a Révész-Halász szobroknál rajtoltak, a verseny jobbára a sétány előtt elterülő vízfelületen zajlott.

A Rája ’94 Úszóklub Ajka két sportolóval képviseltette magát, mindkét úszó élete első nyíltvízi versenyén vett részt ifjúsági korcsoportban. Farkas András edző tanítványai a füredi nyíltvízen is remekeltek: Farkas Dóra a leányok versenyén 5000 méter gyorsúszásban a negyedik helyen végzett, a fiúk 5000 méteres versenyén Szabó Dávid a hetedik helyezést szerezte meg. Mindkét versenyző értékes pontot gyűjtött a klubnak a rendkívül erős mezőnyben.

Őszinte szívből gratulálunk helytállásukhoz, lelkesedésükhöz, s ahhoz, hogy a közeljövőben európai nyíltvizeken is öregbíthetik Ajka város hírnevét. A két kitűnő ajkai úszó igazán szép jövő előtt áll! Külön öröm volt számukra, hogy a magyar úszósport sztárjaival is találkozhattak a parton. Ott volt a versenyen több olimpiai bajnok úszó is, többek között Risztov Éva, Wladár Sándor, Gyurta Dániel, Kovács Ágnes és Szabó József.

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi Hírek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

Fekete Istvánra emlékeztek az olvasópályázattal

A harmadik osztályosok voltak a legaktívabb résztvevői a Bogáncs gyermekkönyvtár által az …