CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

0

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dénes Városi Sportuszodában, a Magyar Úszó Szövetség megbízásából a 10-11 éves lányok és 11-12 éves fiúk részére. Ajkát Bujna Lilla edző tanítványa, a Rája ’94 Úszóklub tehetséges tizenegy éves versenyzője, Palkovics Adél képviselte az év legrangosabb versenyén, ahol öt versenyszámban indult, s mind az ötben döntőbe került. Két ezüst- és egy bronzérmet szerzett, valamint két számban a negyedik helyen úszott célba. Tehát a Cápák között is bravúrosan szerepelt!

Rája ’94 Úszóklub Ajka

A nagyszabású eseményen 78 klubból 451 sportoló szerepelt, az idei év egyik legnagyobb rendezvényét az olimpiai bajnok, dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is megtisztelte jelenlétével.

A négynapos eseményen az utánpótlás korosztály legjobbjai vehettek részt az év közben megúszott szintidők alapján.

Palkovics Adél a Cápa 11-es korosztályban, a rendkívül erős mezőnyben bravúrosan szerepelt. Öt számban indult, mindegyikben döntőbe jutott, így mind a négy versenynapon akadt programja bőven délelőtt és délután is.

Már az első versenynap szép eredményt hozott, hiszen Adél 200 méter pillangón nemcsak új egyéni csúcsot úszott, hanem bronzérmes helyen ért célba 2 perc 36 másodperces pazar eredménnyel.

A második nap futamai sem jártak kisebb izgalommal, mint az első napon. Az ajkai hölgynek két számban is helyt kellett állnia: előbb 400 gyorson 4 perc 53 másodperccel a dobogó második fokán vehette át az ezüstérmet, majd 200 vegyes úszásban 2 perc 39 másodperccel a negyedik helyen érte el a rajtkövet.

A harmadik versenynap sem múlt el izgalom nélkül. Ekkor Adél 200 mellúszásban bizonyított, és 2 perc 58 másodperccel újabb negyedik helyezést ért el, kiváló egyéni csúccsal.

Az utolsó, záró versenynapon is folytatódott a harc a másodpercekkel. Az ajkaiak rendkívül tehetséges versenyzője 400 méter vegyes úszásban remekelt, fantasztikus 5 perc 25 másodperces időeredménnyel, magabiztos versenyzéssel, kiváló teljesítménnyel szerezte meg második ezüstérmét.

Palkovics Adél nagyon fárasztó, igen nehéz versenyen van túl. Ezen az országos viadalon délelőtt az előfutamokat úszták a versenyzők, délután pedig a legjobb nyolc döntőt úsztak. Lényegében minden versenyszámot kétszer kellett leúszni négy napon keresztül. Tehát nagy értéke van a két ezüst-, és egy bronzéremnek, valamint a két negyedik helyezésnek. Gratulálunk a kitűnő versenyzőnek és további sok sikert kívánunk neki!

Rája ’94 Úszóklub Ajka

Bujna Lilla edző a verseny után így nyilatkozott: – Az egész éves felkészülésnek a megkoronázása ez a verseny, ahol mindenki a legjobb formáját mutatja a népes, nagyon erős mezőnyben. Adél öt versenyszámban indult a négynapos viadalon, és mivel mind az öt számban döntőbe került a legjobb nyolc közé, így délelőtt és délután is le kellett úsznia a távokat. Felkészültségét mutatja, hogy minden egyes rajthoz álláskor újabb és újabb egyéni csúcsokat úszott! Roppantul elégedett vagyok a végtelenül szorgalmas versenyzőmmel. Gyönyörűen, várakozáson felül teljesített!  

Palkovics Adél a nagy versenyek után egy hétig levezető edzéseken vett részt, majd a feltöltődés ideje következik egy hónap pihenéssel, hogy aztán szeptembertől újult erővel „ugorjon fejest” a következő nagy versenyeken! 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…