Újabb NB II-es verés idegenben – Soproni VSE – FC Ajka 2 – 3 (1 – 2)

0

Hatodik felkészülési mérkőzésén az FC Ajka a Győri ETO után újabb NB II-es csapattal mérkőzött idegenben. Ezúttal a kiesés ellen küzdő Soproni VSE fogadta a másodosztályba visszaigyekvő ajkaiakat.

Az FC Ajka a következő összeállításban szerepelt:

Pokorni Péter – Köles János (Csemer Gyula, 46. perc), Graszl Károly, Kovács Gergő, Krebsz Máté – Csizmadia Zoltán, Nagy Erik, Oláh (Vallejos Dominique, 46. perc) – Pavliczky Balázs (Kalász Milán, 46. perc), Horváth Péter, Major Norbert.

Vezetőedző: Kis Károly.

Az NB II-esek otthonában magabiztosan kezdett az Ajka, s negyedórát kellett várni az első találatra: Major Norbert szép cselekkel „bolondította” meg a soproni védőket, amikor már valamennyien „eldőltek”, Nagy Erik elé gurított. Az ajkai középpályás a tizenegyes pontról a kapu jobb oldalába bombázott, 0 – 1. Ismét „negyedórázott” az Ajka, amikor ez letelt, megszerezte a második gólt: egy védelmi hiba után a szemfüles Horváth Péter csapott le a labdára, és harminc méterről okosan a kapus fölött a léc alá emelte a labdát, 0 – 2. Négy perc múlva szépített a hazai csapat: Graszl Károly a tizenhatoson belül fellökte a soproni Horváthot. Derdák játékvezető jogosan mutatott a 11-es pontra, a büntetőt a sértett értékesítette, 1 – 2. 

Szünet után tízpernyi játék után egyenlítettek a hazaiak: egy baloldali soproni bedobás után az ajkai védők hibáztak, ezt Horváth kihasználta és a hálóba lőtt, 2 – 2. A 77. percben az Ajka eldöntötte a találkozót: Vallejos Dominique egy remek csel után ugratta ki Csizmadia Zoltánt, aki higgadtan tíz méterről a kapus mellett a hálóba küldte a győztes találatot, 2 – 3.

Az FC Ajka ismét remekül játszott, nem túlzás, teljesen eltüntette az osztálykülönbséget, sőt a mérkőzés nagy részében NB II-es szintű játékot produkált. Idegenben is bátran támadott, s a három rúgott gól nem a véletlen műve. A második NB II-es csapatot „intézte el” saját pályáján. Az eddig lejátszott hat felkészülési találkozón meglátszott, hogy profi edző foglalkozik a csapattal. Ha Kis Károly esetleg az őszi idényben a csapat élére kerül, biztos, hogy az első helyről várhatná a folytatást az FC Ajka, mert olyan baklövések nem következtek volna be, mint az utolsó két őszi mérkőzésen. De hát csak januárban került Ajkára, így most le kell dolgozni a négypontos hátrányt. Ha így játszik a csapat a bajnokságban is, sikerülni fog! 

Kis Károly vezetőedző nyilatkozata: – Egy hónappal a rajt előtt nagyon értékes meccset játszottunk a Sopronnal, amely szintén nagy feladat előtt áll, meg szeretné tartani NB II-es tagságát. A találkozó egyes szakaszaiban tudatosan átadtuk a területet, kétgólos előnyt szereztünk, de a hazaiaknak sikerült kiegyenlíteni. Ám a meccs utolsó szakaszában még tudtunk újítani. Örülök annak, hogy három gólt rúgtunk idegenben egy másodosztályú csapatnak, ez mindenképpen dicséretes.

Február 7-én, szerdán is NB II-es csapattal játszik az FC Ajka. Ezúttal a Mosonmagyaróvár ellen szerepelnek az Ajka városi stadionban. A mérkőzés 14 órakor kezdődik. 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

MINDENKI HOZOTT EGY VIRÁGCSOKROT – Elbúcsúztatták Veisz Györgyöt

2021. július 28-án, kedden délutánra még egyszer „összehívta” egykori futballistatársait, …