A Rája ’94 Úszóklub Ajka versenyzői február utolsó vasárnapján Szombathelyen bűvölték el a közönséget. A Colonia Claudia Sabariensum úszóverseny első fordulójában, az impozáns Bartók Béla körúti uszodában rendezett országos viadal igazi februári „aranyvasárnap” volt számukra. A huszonkét megszerzett éremből az ajkai úszók tíz alkalommal állhattak a dobogó legmagasabb fokára. A második és harmadik lépcsőre hat-hat „fellépést” sikerült teljesíteniük.

Ezen a versenyen a Rája „régi motorosai” ugráltak a medencébe, hogy tovább gazdagítsák szeretett klubjuk csodálatos éremgyűjteményét.

Szabó Dávid „mesternégyest” ért el, ennyiszer képtelenek voltak vetélytársai utolérni, csak a négy aranyérem átvétele után értek a közelébe… 800 gyorson, 400 vegyesen, 200 vegyesen és 100 mellen érte el az „aranygyerek” minősítést, 100 háton pedig bronzérmet szerzett.

Újvári Dorina 800 gyorson és 100 mellen volt „utolérhetetlen”, nagyszerű eredménnyel érdemelte ki a két aranyérmet. 200 és 400 vegyesen ezüstérmes lett.

Szóka Júlia 800 gyorson és 100 mellen nem talált legyőzőre, ő is két aranyérmet „rakott” a gyűjteménybe, ezüstből is kettőt 200 és 400 vegyesen.

Király Dávid minden színű éremből gyűjtött egyet: 800 gyorson aranyat, 400 vegyesen ezüstöt, 200 vegyesen pedig bronzot.

Burján Barnabás is kitűnően szerepelt az erős mezőnyben, neki háromszor a dobogó legalsó fokára sikerült fellépnie. A bronzérmet 800 gyorson, 400 vegyesen és 100 mellen harcolta ki.

Palkovics Adél 400 vegyesen ezüstérmes helyen ért célba, 100 gyorson pedig bronzérmes helyen végzett.

A kitűnő szereplésen meglátszik, hogy remek munka folyik a Rája Úszóklubban. Lenyűgöző a sportemberi teljesítményük a versenyzőknek. Átélik az uszodában az emberfeletti küzdelem hangulatát, és meg is csinálják a versenyeken az emberfeletti küzdelmet. A tisztességes munka jutalma a sok-sok csillogó érem. Nyugodtan példát vehetünk róluk, és az elismerés lobogóját megemelhetjük előttük!   

Tollár Sándor

A fotón balról-jobbra: Király Dávid, Palkovics Máté, Újvári Dorina, Palkovics Adél, Szóka Júlia, Burján Barnabás, Szabó Dávid. Fotót Bujna Lilla készítette.
Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…