Rájások brillíroztak Miskolcon – Nyolc érem a Víz Világnapi versenyről

0

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a március tizenötödikei nemzeti ünnep előtti hétvégén, Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában a Víz Világnapi Nemzetközi Úszóversenyt, amelynek szlogenje: Védd természetesen!

A versenyt Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, hogy milyen fontos szerepet tölt be a víz az életünkben: – A Víz Világnapja célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Víz nélkül ugyanis nincs élet. Az alpolgármester elismerését fejezte ki a verseny szervezőinek azért, hogy már hosszú évek óta rendszeresen megszervezik ezt a programot, mely a víz fontosságára hívja fel a fiatalok figyelmét.

Az éremgyűjtőkról a fotót Farkas András készítette.

Ezen a hétvégén a több száz igazolt versenyző nem csupán a vízben, de szimbolikusan a víz védelmében is úszott. Ettől volt más ez az úszóverseny, mint a többi. A két nap alatt közel ötszáz úszó állt rajthoz, akik harminckét versenyszámban mérték össze tudásukat. Két nap alatt száztizennyolc eredményhirdetésre került sor.

Magyarországról idén több mint harminc klub és öt külföldi csapat érkezett Miskolcra, hogy a Víz Világnapja alkalmából versenyzőik medencébe ugorhassanak.

A Rája ’94 Úszóklub Ajka kiscsapata is vízbeszállt a nagyszabású úszóviadalon, s maradandó sikert aratott, brillíroztak Miskolcon. A négy versenyző Farkas András edző irányításával nyolc éremmel gazdagította a klub csodálatos éremgyűjteményét. Ebből kettő arany-, négy ezüst-, és kettő bronzérem.

Ezen a versenyen Nagy Nikoletta lett az ajkaiak „aranylánya”: 200 pillangón és 200 háton pazar időeredménnyel a dobogó tetején találta magát, mindkétszer aranyérmet akasztottak a nyakába. 200 méter gyorsúszásban bronzérmet harcolt ki. Az említett számok korosztályos versenyek voltak. 400 méter vegyesen ezüstérmet szerzett, amely azért értékes különösen, mert nem korosztályos szám volt, hanem bárki indulhatott, tehát Nikinél jóval idősebbek is. A 800 gyorsúszás szintén ilyen szám volt, itt a negyedik helyet csípte meg az ajkai hölgy a népes mezőnyben.

Szabó Dávid is remekelt, korosztályában 200 mellen és 200 háton ezüstérmet vehetett át, a dobogó második fokára állhatott fel. Dávid is indult két nem korosztályos számban: 1500 gyorson és 400 vegyesen negyedik helyezést ért el.

200 méteres hátúszásban is jól szerepelt két ajkai versenyző: Szóka Júlia ezüstérmes, Farkas Dóra bronzérmes lett.

Az ajkai rájások ritkán látott kedvvel és szorgalommal készülnek minden versenyre, és ez meg is látszik teljesítményükön. Ezek a fiatal sportolók életútja már most összeforrt az úszással, hiszen életük nagy részét az uszodák világában, a víz bűvöletében élik. Farkas András edző büszke lehet tanítványaira.

Megkértük a kitűnő edzőt, hogy a nemzetközi versenyen részt vett úszóit néhány mondatban értékelje. Íme, a válaszok: – Nagy Nikoletta Kis Gergő szintű úszó lehet és lesz is! Az élet érdekessége, hogy kedvenc számai is ugyanazok, mint Gergőnek. 400 vegyesen és 200 pillangón máris kiemelkedő teljesítményre képes, a hosszabb gyorsszámokkal most ismerkedik, de úgy látom vevő rá és megy neki. Gergő nagyon jó volt 1500 gyorson. Meggyőződésem, két-három év múlva komoly eredményekre lesz képes. Szóka Júlia sokat javított vegyesen, háton, de továbbra is a hosszú és méghosszabb gyors a kedvenc távja. Jövőre már a nyíltvízen is kipróbálhatja magát. Szabó Dávid végtelenül szorgalmas, minden számában javított, egyelőre még nem tudom, mi lesz a fő száma. Sok mindenben jól megy neki. Farkas Dóra egyenlőre keresi önmagát, remélem, hamarosan meg is találja…

Az ajkai úszók szereplését a 8400.Infó.hu is folyamatosan figyelemmel kíséri, és rendszeresen beszámolunk a tehetséges versenyzők szerepléséről. Nagyon sok sikert kívánunk nekik!

Rája ’94 Úszóklub Ajka | | 8400 Info

A Rája ’94 Úszóklub Ajka versenyzői február utolsó vasárnapján Szombathelyen bűvölték el a közönséget. A Colonia Claudia Sab…

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…