Ötös az ötödik felkészülési mérkőzésen – FC Ajka – Gyirmót FC Győr II 5 – 0 (3 – 0)

0

Ötödik felkészülési mérkőzésén az FC Ajka a szintén az NB III nyugati csoportjában szereplő Gyirmót FC Győr II-t fogadta a városi stadionban.

FC Ajka a következő összeállításban lépett pályára:

Pokorni Péter – Kalász Milán, Csizmadia Zoltán, Kovács Gergő, Pavliczky Balázs – Horváth Péter, Nagy Erik, Oláh (Bakó, 76. perc), Illés Dávid (Markó Róbert, 61. perc) – Major Norbert, Vallejos Dominique.

Vezetőedző: Kis Károly.

Lendületes támadásokkal kezdtek a hazaiak, Major Norbert gyorsan meglőtte a csapat szokásos kapufáját. A gyirmótiak huszonöt percig bírták a rohamokat, ekkor Illés Dávid ugratta ki Major Norbertet, aki egy szép csel után a tizenegyes pont tájáról higgadtan a kapu közepébe gurította a labdát, 1 – 0. A további formás támadások a 38. percben meghozták a második találatot: jobboldali támadásnál Illés Dávid visszasarkalta a labdát, Horváth Péter tizenkét méterről biztosan lőtt a léc alá, 2 – 0. Két perc múlva bent volt a harmadik: Vallejos Dominique remekül indította Illés Dávidot, aki egy csel után okosan a kapu közepébe gurított, 3 – 0. 

Szünet után félórás mezőnyjáték következett, ekkor a gyirmótiak jól védekeztek, nem is kaptak gólt. Ám a 75. percben már nem boldogult a védelmük az ajkai akcióval szemben: a csereként beállt Markó Róbert viharzott el a jobboldalon, remek beadását Kovács Gergő hat méterről védhetetlenül fejelte a hálóba, 4 – 0. Az ajkaiak úgy gondolták, ha ötödik felkészülési meccs, akkor még egy gól hiányzik, s ezt a 88. percben teljesítették is: Major Norbert szép cselekkel kuszálta össze a vendégek védelmét, kiugratta Markó Róbertet, aki a kapus mellett kialakította az „ötöst”, 5 – 0.

Különösen az első félidőben hatalmas fölényben sziporkázott az FC Ajka, a gólok parádés támadások után születtek. A második negyvenöt perc is kitűnő ajkai játékot hozott, s ha jobban koncentrálnak a támadók, a gyirmótiak kétszámjegyű vereséggel vonulhattak volna le a pályáról. 

Kis Károly vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozata: – Sérülés és betegség miatt sok játékosunk hiányzott, ezért többen nem a megszokott posztjukon szerepeltek. Azonban jól helytálltak, amit az eredmény is bizonyít. Jó érzés számunkra, hogy az edzőmeccseinkre is egyre többen látogatnak ki.

A hatodik felkészülési mérkőzésén, február 3-án, szombaton 11 órakor az FC Ajka az NB II-es Sopron FC otthonában lép pályára. 

Tollár Sándor   

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…