Ötös az első felkészülési meccsen | FC Ajka – Ménfőcsanak 5 – 0 (3 – 0)

0

Több hetes szünet után január első hetében ismét megtelt az FC Ajka NB III-as labdarúgócsapatának öltözője. A harmadosztályú focibajnokság március 3-án kezdődő tavaszi idényére kipihent, friss, játékra éhes futballisták várták az edzésekre szóló vezényszót, de különösen a labdákat.

A városi stadion olyan mostanság, mint egy forgószínpad. Sűrűn változik a kép, a pályákat segédeszközök tarkítják. A játékosok szorgalmasan dolgoznak, erőt gyűjtenek a tavaszi idényre. Kis Károly vezetőedző irányításával vágott neki a csapat a felkészülési-, majd a bajnoki sorozatnak.

Az új edző Balassagyarmatról érkezett Ajkára. Az első napokban az edző és a játékosok ismerkedtek egymással, ráhangolódtak a közös munkára. Kis Károly szeretné elérni, ha még támadóbb, látványosabb, különösen hazai pályán aktívabb teljesítményt nyújtana a társaság, a modern futball értékeivel.

Az edzéseken máris hallatlanul nagy akarással dolgozik mindenki. Valamennyi játékos érzi, hogy a tavaszi idényben még nehezebb feladat előtt áll a csapat az NB II-be való visszakerülés kiharcolása érdekében. Komoly munkát vár el mindenki a szakmai stábtól (Kis Károly vezetőedző, Jeney Gyula és Udvardi Ervin pályaedzők, Dávid Sándor kapusedző, Halász Dániel erőnléti edző, ifjú Dalnoki László masszőr) is, amelyen csak javítani lehet, rontani nem. Hogy jobban működjenek a dolgok, mindenkinek egy kicsivel többet hozzá kell tennie munkájával. El kell érni, hogy az FC Ajkának legyen stílusa, arculata.


Az első felkészülési mérkőzését az FC Ajka január 17-én, szerdán a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályban szereplő Ménfőcsanak ellen játszotta a városi stadionban.

Nem kellett sokáig várni az első ajkai találatra: a 13. percben Nagy Krisztián beadását Kovács Gergő lőtte a kapuba, 1 – 0. A sorozatos hazai támadások a félidő hajrájában újabb két gólt eredményeztek: a 39. percben ismét Nagy Krisztián jeleskedett, beadását Major Norbert a tizenegyes pont tájékáról a kapu jobb oldalába lőtte, 2 – 0. Három perc múlva Horváth Péter pazar indításából Major Norbert megint a kapu jobb oldalába talált, 3 – 0.  

Szünet után folytatódtak az ajkai támadások két góllal növelve az első félidőben megszerzett háromgólos előnyt. A 64. percben Graszl Károly kapu elé lőtt labdáját Nagy Krisztitán előrevetődve, mellel küldte a hálóba, 4 – 0. A 83. percben az ötödik találat is Nagy Krisztián nevéhez fűződik, egy szép összjáték után tört be a tizenhatoson belülre és a bal sarokba helyezte a labdát, 5 – 0. 

A bajnoki nyitányig még tizenegy felkészülési mérkőzés szerepel a programban. Január 20-án, szombaton 13 órakor az FC Ajka Győrben, az ETO FC ellen lép pályára, miközben naponta keményen edz a zöld-fehér gárda a bajnoki rajtig, hogy az első mérkőzésre a Pápai Perutz ellen frissen, erőnlétileg és lelkileg felkészülten tudjanak kiállni.

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…