Ötödik tavaszi meccsen is magabiztos győzelem – Pénzügyőr SE – FC Ajka 0 – 2 (0 – 0)

0

Az NB III nyugati csoportjában a huszonkettedik forduló mérkőzéseit bonyolították le a csapatok. Az FC Ajka Budapestre, a Pénzügyőr otthonába látogatott a tavaszi veretlenség megőrzésének reményében.

A tavaszi idényben remek sorozatot fogott ki az FC Ajka Kis Károly irányításával. Négy mérkőzésen négy győzelem, egy kapott és tizenöt rúgott gól a mérleg.

Az ötödik tavaszi meccs előtt így nyilatkozott Kis Károly vezetőedző: – Természetesen folytatni szeretnénk sorozatunkat, ehhez továbbra is ebben a szellemben kell futballoznunk. Ugyanerre az alázatra és hozzáállásra lesz szükség. Két idegenbeli mérkőzés jön, sűrű a program, a megnyugvásra semmi okunk.

Az FC Ajka összeállítása:

Balogh Márton – Köles János, Pákai Gergő, Graszl Károly, Csemer Gyula –  Csizmadia Zoltán, Kovács Gergő – Horváth Péter, Illés Dávid (Pavliczky Balázs, 58. perc), Vallejos Dominique (Major Norbert, 58. perc) – Oláh László (Nagy Erik, 76. perc).

Vezetőedző: Kis Károly.

Játékvezető: Juhász Bálint.

Asszisztensek: Kis Zoltán, Tinnyei Zsolt.

Kétszáz szurkoló előtt már az ötödik percben a hazai kapusnak nagy bravúrra volt szüksége, hogy megőrizze kapuját a góltól. Csemer Gyula tizennyolc méteres szabadrúgását a bal felső sarokból nyomta kapu fölé. Néhány perc múlva Vallejos Domique gólját érthetetlen módon nem adta meg a játékvezető, állítólag szabálytalanságot látott. A félidő további része azzal telt, hogy az ajkaiak állandóan tüzeltek a Pénzügyőr kapujára, Czuczi Márton kapus pedig bravúrosan védett mindent.

A második félidő első húsz percében folytatódott a Pénzügyőr kapusának bravúrsorozata, bár egyszer a kapufa is besegített a hazai hálóőrnek. A 66. percben aztán megtört a jég, a tizenkettedik ajkai szöglet után megszületett az első ajkai találat: Csemer Gyula lőtte be a labdát, Pákai Gergő előrevetődve bravúrosan fejelt a léc alá, 0 – 1. Néhány perc múlva Nagy Erik találta el a kapufát, majd újabb kapusbravúr mentette meg a Pénzügyőrt a góltól. A 89. percben megint tehetetlen volt: a csereként beállt Nagy Erik harminc méterre a kaputól nem tudta kinek adni a labdát, gondolt egyet, és harminc méterről hatalmas erővel a bal felső sarokba bombázott, 0 – 2. 

A csak védekezéssel törődő Pénzügyőr hatvanhat percig állta az ajkai rohamokat, a kapusukat sikerült naggyá tenni. Végül a hajrában két szép góllal magabiztos győzelem született. Az ötödik tavaszi meccsen öt győzelem, az egy kapott gólra tizenhét találat volt a válasz. Mivel a Kaposvár két pontot vesztett a Videoton II-nél, így csökkent az Ajka hátránya legnagyobb riválisával szemben. Az egész csapat ismét elismerést érdemel.

A következő fordulóban, április 14-én, szombaton újabb megyei rangadón lép pályára az FC Ajka a megyeszékhelyen a VLS Veszprém ellen. A mérkőzés 16 órakor kezdődik. Milyen szép lenne tavaszi győzelmekből egy mesterhatos! 

Kis Károly vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozata: – Az első perctől kezdve támadólag léptünk fel, sokszor juttattuk a labdát a tizenhatoson belülre. Sajnos, nem tudtuk kihasználni lehetőségeinket. A szünet után is mi játszottunk fölényben, s szerencsére ez már gólokban is megmutatkozott. Szervezett csapat ellen nyertünk.

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

ISTEN VELED „CERUZA”! Búcsú Kovács Józseftől

Azt a döbbenetes tényt, hogy egyik napról a másikra itt hagyott bennünket, az első pillana…