NEM TUDTÁK „RAJTAKAPNI” A SZARKÁT – Ugod SE – Ajka Kristály SE 1 – 4 (0 – 2)

0

A Veszprém megyei labdarúgó-bajnokság első osztályának huszonegyedik fordulójában az Ajka Kristály SE Ugodra látogatott. Volt mit törleszteni, hiszen az őszi idényben az Ugod SE a tósokberéndi pályán nyert 3 – 2-re.

A Kristály a következő összeállításban lépett pályára:

Szalai Kornél – Bakos Arnold, Szabó Bence, Mészáros Dávid, Primusz Márk, Hauser Tibor (Vizkelety Attila, 63. perc), Móger Balázs, Szabó Zoltán, Jeney Gyula (Ambrus Kristóf, 81. perc), Kungl Ákos, Szarka Martin (Horváth László, 70. perc).

Edző: Sipos Tamás.

Játékvezető: Jónás Bálint.

Asszisztensek: Pihokker Péter, Kardos Sándor.

A Kristály játékosai szerencsére nem felejtették el az őszi idényben azt a hazai pályán elszenvedett megalázó 3 – 2-es vereséget, amit akkor egy döntetlennel az utolsó helyen álló ugodiaktól összeszedtek. Ennek a tudatában kezdték a mérkőzést. Húsz percig remekül működött az ugodiak szervezett védekezése, ám nem kalkulálták be Szarka Martint, a Kristály húsz éves támadóját, aki a 23. és 25. percben kétszer is szép góljaival megvillant, és a Kristály máris két góllal vezetett, 0 – 2. A félidőben végig a Kristály irányította a játékot, de a hazaiak jól védekeztek.

Szünet után egy kicsit az Ugod játékosai is elkezdtek lelkesedni, és a veterán Szommer Tibor góljával az 52. percben szépítettek, 1 – 2.  Ez a találat ismét „felébresztette” az ajkaiakat, és az első félidőhöz hasonlóan elkezdtek komolyabban focizni. Közben Sipos Tamás edző cserére szánta el magát, beküldte Vizkelety Attilát, aki úgy gondolta, ha már a 63. percben pályára léphetett, bemutatkozásként gyorsan az első labdaérintéséből módosít az eredményen, bár ehhez még két perc kellett, hogy hozzá kerüljön a labda. Amikor megkapta, egyből 1 – 3. Ezzel még nem volt vége a Kristály őszi törlesztésének. Az ugodiak a 70. percben nem tudták „rajtakapni” kapujuk előtt az ajkai „Szarkát”, mármint a Martint, aki bravúros, mesterhármast érő góljával kialakította a végeredményt, 1 – 4.  

A visszavágás tehát sikerült az ugodiak ellen az őszi ajkai pofonért. Az is szép teljesítmény a Kristály részéről, hogy harmadszor is négy lőtt gólos győzelmekkel hozzák le mérkőzéseiket, de azt még el kellene kerülniük, hogy ne is kapjanak.  A dobogós tervekért még sokat kell tenni, hiszen a jelenlegi negyedik helyről a Kristály előtt a Tihany négy ponttal vezet a dobogó harmadik fokán. De Ajkára jön a tavaszi szezonban, ősszel Tihanyban 2 – 2-t játszottak a csapatok. Elsősorban ezt kell behozni további botlások nélkül. Már csak a harmadik hely kiadó, amiért lehet küzdeni. Az első kettőt a Balatonfüredtől és az Úrkúttól már nem lehet elvenni. Igazán szép lenne, ha a bronzérmes helyre az Ajka Kristály SE nevét véshetné a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség! 

A következő, huszonkettedik fordulóban, április 7-én, szombaton 16-30-kor az Ajka Kristály a negyedik helyen álló Balatonalmádit fogadja, ha az időjárás is úgy akarja, akkor már a tósokberéndi sporttelepen. Ősszel Almádiban 1 – 0-ra nyert a Kristály. Egyértelmű, hogy az ajkaiak a meccs esélyesei. Egy hét múlva kiderül.                                                                                                  

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…