Három pont a tavaszi idény legjobb játékával – Ajka Kristály SE – Várpalotai BSK 4 – 2 (2 – 0)

0

A Veszprém megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság is az utolsó előtti fordulójához érkezett. Az Ajka Kristály SE ismét hazai pályán szerepelt, ezúttal a Várpalotai Bányász SK volt az ellenfél.

A Kristály a következő összeállításban lépett pályára közel kétszáz szurkoló előtt:

Szalai Kornél – Hauser Roland, Primusz Márk, Ambrus Kristóf, Hauser Tibor (Sipos Tamás, 79. perc), Móger Balázs, Vizkelety Attila, Szabó Zoltán, Jeney Gyula, Kungl Ákos, Szarka Martin (Ménes Balázs, 66. perc).

Edző: Sipos Tamás.

Játékvezető: Bódi Attila.

Asszisztensek: Karsai Roland, Aradi József.

Hatalmas lendülettel kezdett mindkét csapat, remek játékot láthattak a tósokberéndi szurkolók. Az irányítást fokozatosan a Kristály vette át, és félóra után hat perc alatt két szép gólt szerzett: a 31. percben a veterán Szabó Zoltán talált a hálóba, a 36. percben Szarka Martin javította az eredményt 2 – 0-ra. Ezt követően még háromszor vezették a hazai támadók a labdát a várpalotai kapusra, de a ziccerek kimaradtak.

Szünet után folytatódott a nagy küzdelem, mindkét csapat támadószellemben játszott, így szórakoztató, jó mérkőzés alakult ki. A 63. percben Bogdán István egy jóindulatúan megítélt 11-esből szépített, 2 – 1. Két perc múlva Hauser Tibor csatlakozott a szép ajkai gólok szerzőihez, 3 – 1. Három perc múlva újabb jóindulatú 11-es kapott a Várpalota, Bogdán István most sem hibázott, 3 – 2. A 73. percben alakult ki a végeredmény, Móger Balázs lőtt magabiztosan a hálóba, 4 – 2.

Igazi rangadót láthattak a jó játékra és ajkai győzelmekre éhes tósokberéndi szurkolók. A Kristály a tavaszi idény legjobb játékával fektette két vállra a jó erőkből álló Várpalotát. Jobb helyzetkihasználással már az első félidőben is eldőlhetett volna a meccs a hazaiak javára, ám ekkor a két gólon kívül több ziccerhelyzetben hibáztak az ajkai támadók. A hat vereség után sok bírálatot kapott a Kristály, ám a Sümeg és a Várpalota elleni rangadókon mutatott játék alapján kiderült, hogy sokkal több van ebben a csapatban. Az egy hét múlva kezdődő nyári szünetben lesz idő elgondolkozni a miérteken. Például hat mérkőzésen hogyan lehet lélektelen játékkal gyengébb ellenfelektől kikapni. Ha csak a tavaszi idény potyán elherdált pontjait vesszük figyelembe, bőven a harmadik helyen végezhetett volna a csapat. Pláne, ha még hozzáadjuk a Megyei Labdarúgó Szövetség által levont négy büntetőpontot az ifjúsági csapat kétszeri létszámhiányos kiállása miatt. Az utánpótlás szakmai munkájában is lesz javítanivaló a következő idényre… Meg sok mindenben…! Úgy tűnik, a nyolcadik helyről nehéz lesz már előbbrelépni.

Az utolsó fordulót június 2-án, szombaton 17 órakor rendezi a megyei szövetség: az Ajka Kristály a kilencedik helyen tanyázó Csetény SE otthonában lép pályára. 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…