Mindkét csapat „ötösre” vizsgázott – Csetény SE – Ajka Kristály SE 5 – 5 (3 – 2)

0

A Veszprém megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában is az utolsó fordulót bonyolították le a résztvevő csapatok. Az Ajka Kristály SE Cseténybe látogatott.

Az ajkaiak a következő összeállításban kezdték a találkozót:

Szalai Kornél – Bakos Arnold, Hauser Roland, Primusz Márk (Kungl Ákos, 46. perc), Ménes Balázs (Sipos Tamás, 74. perc), Ambrus Kristóf, Hauser Tibor, Szabó Zoltán, Jeney Gyula, Mészáros Dávid, Szarka Martin.

Edző: Sipos Tamás.

Játékvezető: Nedvesi Richárd.

Asszisztensek: Gecző Attila, Gyűrűsi Péter.

Az ajkaiak nagyon bágyadtan, álmosan kezdték a mérkőzést, gondolatban talán még az öltözőben maradtak, ezt a Csetény azonnal kihasználta, és nyolc perc alatt két góllal elhúzott. A 4. percben Pass Dániel, a 8.-ban Peng Márton talált a Kristály kapujába, 2 – 0. Jó félóra kellett, mire a Kristály játékosai „felébredtek”, a 36. percben Ambrus Kristóf góljával 2 – 1-re alakult az eredmény. Két perc sem telt el, Gersics József góljával újból kétgólos előnyt szerzett a házigazda, 3 – 1. A félidő utolsó percében Bakos Arnold találatával ismét szépített a Kristály, 3 – 2.

A szünet utáni első percben Pass Dániel másodszor is eredményes volt, így 4 – 2-re vezetett a Csetény. A 63. percben az ajkai Szabó Zoltán ismét egyre csökkentette a hazaiak előnyét, 4 – 3. Ezután húsz perc „szünet” következett a góllövésben, de a hajrában hat perc alatt háromszor kellett az eredményjelző kezelőjének javítania a mérkőzés állását. A 84. percben Horváth Benjámin gólja 5 – 3-at jelentett, ezt követően három perc alatt két ajkai találat zárta az összecsapást: a 86. percben Mészáros Dávid, majd a lefújás előtti percben Szarka Martin hozta ki 5 – 5-re a találkozót. 

A Kristály két gyors „pofon” után ébredt fel a változatos, izgalmas gólzáporos találkozón. Már egyik csapat részére sem volt tétje a zárófordulónak, nyugodtan, felszabadultan fociztak a játékosok. A Kristálynak a hazaiak rendszeres kétgólos előnye miatt futnia kellett az eredmény után, de szerencsére ez az utolsó percekben sikerült, így mindkét csapat „ötösre” vizsgázott a bajnoki szezon utolsó összecsapásán.  

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…