ÉLEDEZNEK A KRISTÁLY FOCISTÁI – Ajka Kristály SE – Sümeg VSE 3 – 0 (1 – 0)

0

A Veszprém megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság huszonnyolcadik fordulójában az Ajka Kristály SE a Sümeg VSE-t fogadta a tósokberéndi sporttelepen.

A Kristály a következő összeállításban kezdte a találkozót százötven, még lelkes szurkoló előtt:

Szalai Kornél – Bakos Arnold, Hauser Roland, Hauser Tibor, Móger Balázs, Vizkelety Attila, Horváth László, Szabó Zoltán, Mészáros Dávid (Ménes Balázs, 58. perc) Kungl Ákos, Szarka Martin (Sipos Tamás, 80. perc).

Edző: Sipos Tamás.

Játékvezető: Jónás Bálint.

Asszisztensek: Kovács Marcell, Karsai Roland.

Hat vereség után elszántan léptek pályára a Kristály játékosai, érezték, hogy az elmúlt hetekben sok csalódást okoztak hűséges szurkolóiknak. A kezdés után átvették az irányítást, sorra dolgozták ki a helyzeteket az agresszíven játszó sümegiek ellen. A 38. percben Vízkeleti Attila szép góljával igyekezett lecsillapítani a túlságosan heves vendégeket, 1 – 0.

A második félidőben is a Kristály akarata érvényesült a pályán, szép támadásokat vezettek, de a durvaságokkal a vendégek megakadályozták a helyzetek kihasználását. Két sümegi játékos kiállításával a játékvezető a pályán igyekezett rendet teremteni, bár ez a felbőszült vendégek ellen nehezen sikerült. Aztán a hajrában a Kristály eldöntötte a rangadó sorsát: a 84. percben Ménes Balázs zörgette meg a sümegi hálót, majd három perc múlva Vizkelety Attila duplázott, belőtte második gólját, s ezzel kialakította a 3 – 0-s végeredményt. 

Úgy tűnik, éledeznek a Kristály focistái. Hosszú idő után ismét tudásának megfelelő játékot produkált a csapat, végig lelkesen, fegyelmezetten játszott, a helyzetek alapján akár hat-hét góllal is nyerhetett volna. Az egész csapat remekül küzdött, most szinte nem volt gyenge pont a csapatrészek játékában. Nagy kérdés, ha egy csapat a kritikák után így tud focizni, miért szed össze zsinórban hat mérkőzésen értelmetlen és megalázó vereségeket? És miért várják meg a szigorú bírálatokat? Összességében megérdemelt, magabiztos Kristály győzelem született, a sümegieknek esélyük sem volt a pontszerzésre. Örülhettek, hogy ennyivel megúszták! További viselkedésüket remélhetőleg a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága honorálja! A Sümeg csapata ezen a rangadón nem a játékával tűnt ki, hanem a sportpályára nem illő viselkedésével. A további rongálásokat csak a professzionálisan dolgozó rendezőgárda tudta megakadályozni, a pályán pedig két kiállítással Jónás Bálint játékvezető. Szomorú, hogy a Kristály vezetőinek kellett elnézést kérniük saját szurkolóiktól a sümegiek sportszerűtlen, durva viselkedése miatt!  

Az utolsóelőtti forduló következik a megyei első osztályú bajnokságban is. Az Ajka Kristály ismét hazai pályán szerepel: május 26-án, szombaton a Várpalotai Bányász SK-t fogadja a tósokberéndi sporttelepen. A mérkőzés 17 órakor kezdődik.  

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…