Nem léptek túl a kaposvári vereségen – FC Ajka – Csepel FC 1 – 2 (1 – 0)

0

Az NB III nyugati csoportjában a huszonhatodik fordulóhoz érkeztek a csapatok. Az FC Ajka a Csepel FC-t fogadta a városi stadionban.

 Kis Károly vezetőedző a mérkőzés előtt így nyilatkozott: – Ugyanott kell folytatnunk, ahol hazai pályán abbahagytuk, nem szabad, hogy megtörjön a lendület. Kellemetlen stílusú ellenfelet fogadunk. Jól ismerjük a csepelieket, akik remekül védekeznek és kontrákra játszanak. Szeretnénk továbblépni a múlt heti vereségen, három pontot kell szereznünk.

Az FC Ajka a következő összeállításban kezdte a mérkőzést:

Balogh Márton – Krebsz Máté, Pákai Gergő, Graszl Károly, Csemer Gyula – Csizmadia Zoltán (Nagy Erik, 64. perc), Kovács Gergő, Horváth Péter – Illés Dávid (Nagy Krisztián, 59. perc), Oláh László (Tóth Patrik, 80. perc), Major Norbert.

Vezetőedző: Kis Károly.

Játékvezető: Móri Tamás.

Asszisztensek: Bőhm Ármin, Makkosné Petz Brigitta.

A csepeliek hatalmas „védőbástyát” építettek kapujuk elé, az első félidőben a félpályát is alig lépték át. Lőrincz Péter csepeli kapusnak rengeteg dolga volt, hiszen az első húsz percben Major Norbert, Horváth Péter, Csizmadia Zoltán, Csemer Gyula lövéseit kellett hárítania. Amikor nem kellett közbeavatkoznia, akkor pedig a védelem határozottan „takarított” a kapu közelében. A 36. percben megszületett a várva-várt ajkai gól: Major Norbert egy jó indítással betört a tizenhatoson belülre, az alapvonal közeléből leadott lövése Dévai Csaba lábáról vágódott a hálóba, öngól, 1 – 0. A hajrában Horváth Péter tizenöt méteres lövését a csepeli hálóőr nagy bravúrral hárított. A helyzetek alapján a félidőben már több góllal vezethetett volna az Ajka.

A második félidő első perceiben egy kapufával kezdett a hazai együttes, Oláh László emelése a felső lécről hagyta el a játékteret, majd néhány perc múlva Major Norbert lövése ment nem sokkal a kapu mellé. Az ajkaiak egykapuztak, a 75. percben Major Norbert a bal kapufát találta el. Ebben a percben egy gyors kontrát vezetett a Csepel, Tóth Márton beadását Somodi Ádám a kapu bal oldalába lőtte, 1 – 1. Alig telt el egy perc, már a csepeliek vezettek: egy eladott labdát megszereztek, amelyet Tóth Márton a tizenhatosról a bal sarokba küldte, 1 – 2. Erre a napfényes időben bekövetkezett hatalmas hidegzuhanyra senki sem számított. Az Ajka mindent elkövetett az egyenlítésért, Csemer Gyula és Pákai Gergő próbálkozott sikertelenül. Az utolsó percekben Balogh Mártonnal kétszer is magabiztosan kellett közbeavatkoznia, hogy a csepeliek ne tudják előnyüket tovább növelni.

Az előző héten a listavezető Kaposvár otthonában rangadót vesztett az Ajka. Zsinórban nyolc győzelem után maradt alul, pedig győzelem esetén a tabellán átvehette volna a vezetést. A Csepel ellen nagyon fontos lett volna, hogy a korábbi sikersorozat folytatódjon, és a Kaposvár még ne érezze magát páholyban az ötpontos előnyével. A Csepel elleni győzelem esetén három ponra csökkenhetett volna a somogyiak előnye, hiszen a III. Ker. TVE otthonában 2 – 2-es döntetlent játszottak úgy, hogy a 90. percben tudtak nagy szerencsével egyenlíteni. A Kaposvár – Ajka mérkőzésről szóló írásunk értékelő fejezetében azt jósolgattuk, hogy még korai lenne kijelenteni, hogy eldőlt a bajnoki cím sorsa. Véleményünket arra próbáltuk alapozni, hogy a Kaposvárnak három olyan vidéki meccse van a III. Ker. TVE, a Veszprém és Andráshida otthonában, amelyek közül bármelyik meg tudná tréfálni a bajnokaspiránst, hiszen egy gyengébb Videoton II is 2 – 2-es döntetlent játszott velük. Nos, a III. Ker. TVE ezt máris megtette, s a következő héten akár a Veszprém is „besegíthetett” volna az Ajkának… Erre mit művelt az FC Ajka? Saját magát verte meg hazai pályán, mert sorra hagyta ki a legnagyobb helyzeteket is, ezzel riválisa malmára hajtotta a vizet, akik a szerencsével megszerzett döntetlennel hat pontra növelték előnyüket. Kis Károly vezetőedző a mérkőzés előtt azt nyilatkozta: „Szeretnénk továbblépni a múlt heti vereségen, három pontot kell szereznünk.” Úgy látszik még sem sikerült túllépni, mert a három pontot sikerült elajándékozni!  

Kis Károly vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozata: – Tudtuk, hogy kellemetlen ellenféllel állunk szemben. A szünetben vezettünk, és a folytatásban többször is eldönthettük volna a meccset, de ezt nem tettük meg, ezért nagy árat fizettünk. 

A következő fordulóban, május 12-én, szombaton 17 órakor a Tarr Andráshida SC fogadja az FC Ajka csapatát.  

Tollár Sándor 

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

MINDENKI HOZOTT EGY VIRÁGCSOKROT – Elbúcsúztatták Veisz Györgyöt

2021. július 28-án, kedden délutánra még egyszer „összehívta” egykori futballistatársait, …