Négygólos bajnoki főpróba – FC Ajka – Csorna SE 4 – 0 (1 – 0)

0

Az FC Ajka NB III-as labdarúgócsapata lejátszotta bajnoki főpróbáját a március harmadikai bajnoki nyitányra a Csorna SE szintén harmadosztályú csapatával.

Az ajkai zöld-fehérek a következő összeállításban léptek pályára a dermesztő hidegben hatvan fagyoskodó, de annál lelkesebb néző előtt:

Pokorni Péter – Köles János (Krebsz Máté, 61. perc), Pákai Gergő, Kovács Gergő, Csemer Gyula – Csizmadia Zoltán, Nagy Erik (Popovics Bertold, 61. perc), Pavliczky Balázs (Kalász Milán, 46. perc) – Illés Dávid, Horváth Péter, Vallejos Dominique (Tóth Patrik, 46. perc).

Vezetőedző: Kis Károly.

Az első félidőben a csornaiak remekül védekeztek, de a 45. percben megtört a jég, az ajkai gólt már nem tudták elkerülni: jobboldali támadásnál Vallejos Dominique remekül gurította vissza a labdát a felfutó balhátvéd Csemer Gyulához, aki nem teketóriázott, hanem tizenhét méterről a bal alsó sarokba bombázott, 1 – 0. 

Szünet után folytatódtak az ajkai rohamok, s a 61. percben megszületett a második találat: most a jobbhátvéd, Köles János szerzett labdát a csornai tizenhatos környékén, s ő sem variált, hanem a jobb sarokba lőtt, 2 – 0. A 75. percig kellett várni egy újabb pazar támadásra és ajkai gólra: ezúttal Krebsz Máté, az U-19-es magyar válogatott stabil jobbhátvédje tört előre a jobboldalon, pontos beadását Horváth Péter kapásból küldte a hálóba, 3 – 0. A lefújás előtti percekre tartogatta a negyedik találatot az Ajka: Krebsz Máté megismételte előbbi produkcióját, ismét a jobboldalon veszélyeztetett, de a csornai kapus kiütötte lövésszerű beadását, amelyet a jól helyezkedő Tóth Patrik tizenegy méterről a kapu közepébe továbbított, 4 – 0. 

A bajnoki főpróba tehát jól sikerült, hiszen az FC Ajka játéka elismerésre méltó volt, a játékosok dacolva a kegyetlen hideggel, végig megállás nélkül, kitűnő lelkesedéssel harcoltak. Az eredmény szempontjából is jól sikerült a főpróba, most már csak a március harmadikai Pápai Perutz elleni hazai előadásnak kell sikerülnie! Ezt elvárják a csapat lelkes szurkolói is! 

Kis Károly vezetőedző így foglalta össze a találkozót: – A főpróba jól sikerült, ami az eredményt illeti. A csapat jó szellemben játszott, még adódtak hibák a játékunkban, a hátralévő időben ezeket ki kell javítani. Örülök annak, hogy a nagy hideg ellenére ennyien kilátogattak a mérkőzésre.

Tollár Sándor  

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…