NEGYEDÓRA ELÉG VOLT A FÜREDNEK – Balatonfüred FC – Ajka Kristály SE 2 – 0 (2 – 0)

0

 

 A Veszprém megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában a tizenhetedik fordulót bonyolították le. Az Ajka Kristály SE a listavezető, Balatonfüred FC otthonában próbálkozott a pontszerzéssel.

 A Kristály a következő összeállításban kezdte a rangadót:

Szalai Kornél – Bakos Arnold, Primusz Márk, Ménes Balázs (Ambrus Kristóf, 33. perc), Hauser Tibor, Móger Balázs, Szabó Bence (Sipos Dominik, 85. perc), Szabó Zoltán (Kis-Varga András, 79. perc), Mészáros Dávid, Kungl Ákos (Vajda Gyula, 89. perc), Szarka Martin (Varga Benjámin, 85. perc).

Edző: Sipos Tamás.

Vezette: Takács Gábor.

Asszisztensek: Fülöp Kristóf, Gergő Zoltán.

Az első húsz percben a Kristály magabiztosan állta a bajnokesélyes hazaiak támadásait, pedig a meccs elején a játékvezető támogatásáról biztosította a bajnokesélyest, gyorsan ítélt ajándékba egy 11-est, de ezt a jó napot kifogó ajkai kapus, Szalai Kornél bravúrral kivédte. Ám a 22. percben már nem boldogultak: Rápó Csanád megszerezte a fürediek vezetőgólját, majd negyedóra múlva Imre István is betalált, így a 2 – 0-s vezetés birtokában a Füred nyugodtan játszott. Az ajkaiaknak is voltak próbálkozásaik, de ezeket a hazaiak könnyedén hárították.

Szünet után a Kristály mindent megtett az eredmény szépítéséért, esetleg az egyenlítésért, de a jobb játékerőt képviselő fürediek rutinosan megtartották kétgólos előnyüket. Veszélyes támadásaikat pedig az emberfeletti munkát végző Kristály-védelem a kapussal az élen rendre hárította.

A Kristály játékosai a kilencven perc során becsülettel helytálltak, rendkívül lelkesen játszottak, helyzeteket is dolgoztak ki, de nem volt a támadósorban olyan játékosuk, aki „góllövőcipőben” lépett pályára… A lényegesen erősebb háttérrel rendelkező Balatonfüred szoros mérkőzésen megérdemelt győzelmet aratott, s ehhez semmi szükség nem volt a játékvezető támogatására. Egy bajnoki címnek sokkal nagyobb az értéke, ha azt egy csapat tiszta eszközökkel harcolja ki…! A Kristályból az egész csapat kitűnően játszott, Szalai Kornél kapus a mezőny legjobbja volt. De hát a nagyobb tudás előtt mese nincs, meg kellett hajolni…

A tizennyolcadik fordulóban, március 10-én, szombaton 15 órakor az Ajka Kristály a Peremartont fogadja. Az még nem dőlt el, hogy a tósokberéndi sporttelepen, vagy az ajkai városi sportcentrumban. 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

ISTEN VELED „CERUZA”! Búcsú Kovács Józseftől

Azt a döbbenetes tényt, hogy egyik napról a másikra itt hagyott bennünket, az első pillana…