A 2017-es év utolsó nagy versenyén vett részt a Rája ’94 Úszóklub Ajka Győrben, a VIII. SCITEC Győr Open Nemzetközi Úszóversenyen 2017. december 13-tól 16-ig.  Az ajkai klub tíz versenyzővel szerepelt, s négy nap alatt kilenc érmet szerzett.

Az országosan is a legrangosabb versenyek közé sorolt nemzetközi kihíváson hetvenkét egyesület képviseltette magát, ahol több mint 4400 rajtra került sor. A sok csapat közül harminc külföldről érkezett: voltak egyesületek Ausztriából, Svájcból, Dániából, Ukrajnából, Lengyelországból, Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és volt egy ifjú Indiából is. Ezek a nemzetközi klubok alaposan megemelték a verseny színvonalát.

Négy napon keresztül zajlott a viadal, a verseny az Európa Bajnoksághoz hasonló rendszerben működött, délelőttönként előfutamokat rendeztek, ahol az első tíz legjobb idővel rendelkező úszó kvalifikálhatta magát a délutáni döntő futamokra.

A Rája ’94 Úszóklubot Szabó Dávid, Nagy Nikoletta, Szóka Júlia, Palkovics Adél, Farkas Dóra, Újvári Dorina, Burján Barnabás, Longhi Nicolas, Palkovics Máté, Király Dávid képviselte. A csapat kilenc érmet szerzett négy nap alatt: egy arany-, négy ezüst- és négy bronzérem került a klub közös kosarába.

Szabó Dávid négyszer is a dobogóra állhatott: 400 gyorson második helyezést ért el, 1500 gyorson, 200 vegyesen és 200 háton pedig harmadik lett a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben.

Nagy Nikoletta magabiztos teljesítményével 200 háton a dobogó tetejére úszta magát, kitűnő eredményével minden vetélytársát simán maga mögött hagyta; 200 pillangón és 400 vegyesen ezüstérmes lett.

Szóka Júlia 800 gyorson ezüstérmet szerzett, Palkovics Adél pedig 200 pillangón úszott a harmadik helyre.

Több versenyszámban döntőbe jutott még Farkas Dóra és Újvári Dorina ötödik, hatodik helyezéseket elérve.

Az eredmények értékét az is emeli, hogy egy évvel idősebbek között kellett teljesíteniük úszóinknak, mert két évjáratot összevontan értékeltek.

A sikeres szereplés a sportolók szorgalma mellett Bujna Lilla és Farkas András edzők áldozatos szakmai munkájának is köszönhető!  

A jól megérdemelt karácsonyi pihenő után január elején kezdődik a felkészülés a 2018-as nyári korosztályos bajnokságokra. Céljuk mihamarabb visszajutni a nemzetközi körforgásba. Az idei eredmények azt bizonyítják, hogy jó úton halad az úszóklub! 

Tollár Sándor  

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…