Nagy Nikoletta ezüstöt „pillangózott” – Diákolimpia Országos Döntő

1

Az idei tanévben Hódmezővásárhely városa adott otthont az Úszás Diákolimpia Országos Döntőjének. 2018. március 23. és 25. között az ország legjobb diákúszói látogattak a dél-alföldi városba. A Csongrád Megyei Diáksport Egyesület szervezésében háromnapos maratoni rendezvényen versenyezhettek a diákolimpikonok. A versenyen hat korcsoportba tartozó lány és fiú egyéni versenyzők és váltócsapatok mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország Diákolimpiai Bajnoka” címet.

Nagy Nikoletta ezüstöt „pillangózott” Fotó: Farkas András

Hódmezővásárhely, a Gyarmati Dezső Sportuszoda már több rangos nemzetközi és hazai úszóeseménynek adott otthont. Igazi megtiszteltetés a diákolimpikonok számára, hogy a legkiválóbb magyar úszók után ebben a gyönyörű létesítményben versenyezhettek. A fiataloknak igazi élmény volt az is, hogy olyan uszodában úszhattak, ahol az időmérést a nemzetközi szabványoknak megfelelő professzionális berendezés biztosította.

Az országos döntőben Nagy Nikoletta képviselte a Rája ’94 Úszóklubot, valamint a Borsos Miklós Általános Iskolát. Farkas András edző legújabb üdvöskéje a városi-, és megyei úszóversenyeket magabiztosan nyerte, így harcolta ki az országos döntőbe való részvétel jogát.

A megyei küzdelmekben több mint huszonötezer tanuló vett részt. Ez is mutatja, hogy az úszás amellett, hogy az egészségmegőrzéshez az egyik legjobb szabadidősport, kiváló versenyzési lehetőséget is biztosít a fiatalok számára.

A kitűnő ajkai úszólány Hódmezővásárhelyen is bizonyította rendkívüli tehetségét, és 100 méter pillangóúszásban 1 perc 6 másodperces időeredménnyel a nagyon erős mezőnyben ezüstérmet szerzett. Ez azért is nagy fegyverténynek számít, mert Niki edzőjével a közelgő Országos Hosszútávúszó Medencés Bajnokságra készül, és az ezüstérem remek önbizalom növelő „gyógyszer”.

Nagy Nikoletta egy igazán profi módon megszervezett, színvonalas versenyen vett részt, az ezüstérem mellett igazi sportélménnyel térhetett haza.

Sok ilyen élményt kívánunk neki a legszebben csillogó érmekkel együtt pályafutásához, s reméljük, hogy a Rája ’94 Úszóklubban úsznak majd a jövő „Hosszú Katinkái”, „Cseh Lászlói” és „Kiss Gergői”! 

A klubban folyó szakmai munka a garancia arra, hogy így lesz! 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…