Dobogós álmokból „pofozógép” – Fűzfői AK – Ajka Kristály SE 3 – 0 (0 – 0)

0

A Veszprém megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság huszonhetedik fordulójában az Ajka Kristály SE Balatonfűzfőn, a Fűzfő AK vendégeként lépett pályára.

A Kristály a következő összeállításban kezdte a találkozót:

Szalai Kornél – Mészáros Dávid, Bakos Arnold, Ambrus Kristóf (Szabó Bence, 26. perc), Szarka Martin, Vizkelety Attila, Ménes Balázs (Szabó Zoltán, 83. perc), Móger Balázs (Sipos Tamás, 72. perc), Hauser Tibor, Hauser Roland, Primusz Márk.

Edző: Sipos Tamás.

Játékvezető: Hegyi Zoltán.

Asszisztensek: Keszthelyi Tamás, Farkas Gergő Zoltán.

Az első félidőben többnyire eseménytelen mezőnyjáték folyt a pályán, helyzetek ugyan adódtak mindkét kapu előtt, de azok rendre kimaradtak. Jó játékról pedig egyáltalán nem lehet beszélni a mérkőző csapatok részéről.

Szünet után felpörögtek az események, mindjárt a második félidő megkezdése percében Kovács Kálmán góljával a Fűzfő vezetést szerzett, 1 – 0. A Kristály hajtott az egyenlítésért, amelyhez a helyzetek meg is voltak, de a góliszony változatlan, a legjobb helyzetekből sem sikerült a kapuba találni. Nem így a Fűzfő: a 60. percben Humli Péter találatával 2 – 0-ra alakult az eredmény. Az ajkaiak továbbra is kihagyták a helyzeteiket, a 73. percben pedig a hazaiak Auerbach Attila góljával harmadszor is betaláltak, 3 – 0. 

Úgy tűnik, a Kristálynál még mindig nem rendeződtek a sorok, nem sikerült a fejekben rendet teremteni, a sorozatos hibákat korrigálni. Sajnos, el lehet mondani, hogy teljesen zavarba ejtő csapat benyomását kelti a tavaszi idény nagy részében az Ajka Kristály. Zsinórban „mesterhatost”ért el vereségekből, minden meccsen megkapta a három gólokat. Ilyen negatív sorozatra talán a 2012/2013-as bajnokságban volt példa. A dobogós álmok már teljesen elúsztak, a csapat átvette a „pofozógép” dicstelen szerepkörét és a negyedik helyről a nyolcadikra csúszott a tabellán. Két hazai meccs következik, a becsület úgy kívánja, hogy a tósokberéndi szurkolókat ki kellene engesztelni…! Persze, ezt csak győzelmekkel lehet! 

A következő fordulóban, május 19-én, szombaton 17 órakor az Ajka Kristály a Sümeg VSE-t fogadja a tósokberéndi sporttelepen. 

Tollár Sándor  

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…