KREBSZ MÁTÉ HOLLANDIA ELLEN IS VÉGIG JÁTSZOTT – U-19-es Európa-bajnoki selejtezőtorna

0

Az U-19-es selejtezőtorna 4. csoportjában a házigazda Hollandia, Szlovénia és Málta korosztályos válogatottjával méri össze erejét a magyar csapat. Az első fordulóban Szlovénia ellen aratott 2 – 1-es nagyon fontos győzelemről beszámoltunk, a második fordulóban a házigazda Hollandia volt a magyar válogatott ellenfele.

A szakmai stáb több helyen változtatott a Szlovénia elleni kezdőcsapaton, csak a védelem maradt azonos, tehát Krebsz Máté most is a kezdőben volt és végig is játszotta a mérkőzést. A többi poszton zömmel új emberek szerepeltek.

A következő összeállításban játszott Magyarország U-19-es válogatottja:

Bese Balázs – Krebsz Máté, Mocsi Attila, Berdó Máté, Majnovics Martin – Csonka András, Kiss Bence – Bolla Bendegúz (Bévárdi Zsombor, 79. perc), Banó-Szabó Bence, Szerető Krisztofer (Kundrák Norbert, 46. perc) – Torvund Alexander (Bencze Márk, 63. perc).

Az első félidő a hollandok fölényét hozta, a hazaiak a szünetig irányították a játékot, és a 25. percben megérdemelten szereztek vezetést. Szünet után más felfogásban játszott a magyar válogatott, veszélyesebb lett a támadójátékunk és helyzeteket is sikerült kialakítani. A gólszerzés azonban nem sikerült, a hollandok pedig egy kontra végén a 82. percben megszerezték második góljukat, és ezzel beállították a 2 – 0-s végeredményt.

Krebsz Máté megismételte Szlovénia ellen nyújtott teljesítményét, a kitűnő holland csapat ellen is fegyelmezetten, határtalan lelkesedéssel, szívvel-lélekkel küzdött. Nagy része volt abban, hogy a hollandok csak 2 – 0-ra tudtak győzni!

Marcus Jahn szövetségi edző a mérkőzés után így értékelte a találkozót: – El kell ismerni, hogy a hollandok jobbak voltak, és teljesen megérdemelten nyertek. A házigazdáknak nagyon jó csapatuk van, meggyőződésem, hogy övék Európa egyik legjobb korosztályos válogatottja. Kedden fontos meccs vár ránk, győzni szeretnénk Málta ellen, és bízunk benne, hogy ezzel sikerül kiharcolni a továbbjutást. 

A selejtező torna 4. csoportjának eddigi eredményei:

  1. forduló:

Magyarország – Szlovénia 2 – 1; Hollandia – Málta 3 – 0.

  1. forduló:

Hollandia – Magyarország 2 – 0; Szlovénia – Málta 5 – 0.

A csoport állása: 1. Hollandia 6 pont, 2. Magyarország 3, 3. Szlovénia 3, 4. Málta 0.

A 3. forduló programja október 10-én, kedden:

Szlovénia – Hollandia; Magyarország – Málta. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik.

A csoportból az első két helyezett jut tovább a tavaszi elitkörbe, ahonnan majd a csoportelsők kvalifikálják magukat a jövő júliusi finnországi U-19-es Európa-bajnokságra. A csoportban azonos pontszám esetén elsőként az egymás elleni eredmények rangsorolnak.

A magyar csapatnak ha sikerül legyőznie a pont nélkül álló máltaiakat, és a hollandok „besegítenek” azzal, hogy legyőzik Szlovéniát, akkor megszerezzük a továbbjutást érő második helyet.

És természetesen az ajkai futballszeretők nagyon szurkolnak Krebsz Máté további sikeres szerepléséért! Mindenki nagyon szeretné, ha Finnországig eljutna a válogatottal! 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…