ÁTKOZOTT UTOLSÓ KÉT PERC MACEDÓNIÁBAN – Hosszabbításban kapott ki az U19-es válogatott Lettország – Magyarország 3 – 2 (1 – 0)

0

A magyar u19-es válogatott az Európa-bajnoki selejtező elitkörének zárófordulójában Lettország csapata ellen mérkőzött Skopje-ban.

A magyar csapat a következő összeállításban lépett pályára:

Varga II. Ádám – Bolla Gergő (Krebsz Máté, 63. perc), Mocsi Attila, Schindler Olivér, Banó-Szabó Bence – Schäfer András, Lustyik Levente, Májer Milán (Stoiacivici Dávid, 71. perc) – Bévárdi Zsombor (Kiss Tamás, 78. perc), Kundrák Norbert, Schön Szabolcs.

Szövetségi edző: Németh Antal.

Játékvezető: Jaroszlav Kozik (Ukrajna).

A két ország fiataljainak összecsapása az előző forduló eredményei miatt tét nélkül zajlott, ugyanis a csoportelső, ezzel biztosan kvalifikáló Anglia mindkét válogatottat megverte, azonos pontszám esetén pedig az egymás elleni eredmény döntött volna. Az utolsó fordulóra így nem sok kérdés maradt, a címvédő angolok biztos csoportelsőként „elvitték” az egyetlen, kvalifikációt érő helyet.

A tétnélküliség egyáltalán nem zavarta a csapatokat, mindkét válogatott nyerni akart, hogy odaérjen a csoport második helyére.

Az első tíz percben négy magyar lehetőség is adódott, de nem volt szerencséje a válogatottnak a helyzetek kihasználásban. A lettek viszont a 15. percben egy szabadrúgásból Regza góljával vezetést szereztek, 1 – 0.

A kapott gól után sokkal aktívabban és jobban játszott a magyar csapat ellenfelénél, sorra harcolta ki a szögleteket és a szabadrúgásokat, de a lett kapus mindent hárított, amikor már tehetetlen volt, akkor a kapufa „segített” neki.

Szünet után változatlanul a magyar együttes játszott fölényben, az 52. percben mégis a lettek kerültek közelebb az újabb gólhoz, ám a kapufa ezúttal velünk volt.

Ezt követően két bravúros perc következett két magyar góllal: Májer Milán középre ívelt a kiugró Kundrák Norberthez, aki tíz méterről a hálóba lőtt az 55. percben, 1 – 1. Az 57. percben a magyar gólszerzőt szabálytalanul szerelték a tizenhatoson belül. A büntetőt Bévárdi Zsombor magabiztosan értékesítette, 1 – 2. Nagyobb helyzet a hajráig egyik kapu előtt sem alakult ki, viszont a 86. percben Schön Szabolcs eldönthette volna a második hely sorsát, de ziccerhelyzetben a kapusba lőtt. Aztán jött az átkozott utolsó két perc: a 89. percben Regza lerázta a védőit és egyenlített, 2 – 2. A hosszabbítás első percében Regza mesterhármast ért el, a kapuval szemben befejelte a baltiak győztes gólját, 3 – 2. 

Az utolsó két perc nagyon szerencsétlenül alakult a magyar válogatott számára, biztos győzelem úszott el figyelmetlenség miatt. Ezzel az U19-es csapatunk egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zárt az Európa-bajnoki selejtező elitkörének második csoportjában, nem jutott ki a kontinensviadalra. Örvendetes viszont, hogy Krebsz Máté, az FC Ajka labdarúgója nem okozott csalódást!

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…