Magyarország – Macedónia 4 – 3 (2 – 2)

 Az U19-es magyar labdarúgó válogatott a házigazda Macedóniával találkozott az Európa-bajnoki selejtező elitkörének második csoportjában. A mérkőzést Skopje-ban rendezték.

 (A 8400.info.hu Krebsz Máté, az FC Ajka játékosának szereplése miatt figyelemmel kíséri a mérkőzéseket.)

 Magyarország válogatottja a következő összeállításban lépett pályára:

Bese Balázs – Krebsz Máté, Mocsi Attila, Bolla Gergő, Berdó Máté (Kiliti Róbert, 30. perc) – Schäfer András (Májer Milán, 62. perc), Lustyik Levente, Banó-Szabó Bence – Kiss Tamás (Bévárdi Zsombor, 76. perc), Kundrák Norbert, Schön Szabolcs.

Szövetségi edző: Németh Antal.

Játékvezető: Kozik (Ukrajna).

A macedónok indították útjára a labdát. A 4. percben megszületett az első magyar gól: Kiss Tamást vágták fel a hazaiak a tizenhatosuk előtt pár méterrel, a kapuval szemben. Lustyik Levente csavarta kapura a szabadrúgást, a labda elszállt a sorfal fölött, de jobb kapufáról kifelé pattant. A berobbanó játékosok közül Mocsi Attila kapcsolt a leggyorsabban, és kapásból a kapuba lőtte a labdát, 1 – 0. Nem sokáig örülhettek a magyarok a vezetésnek, mert a 12. percben egyenlítettek a hazaiak: egy jobboldali akció végén Berdó Máté mellett Atanaszov a tizenhatoson belülre tudta adni a labdát, a középen teljesen üresen érkező Bojan Kolevszki az ötösről a jobb alsó sarokba fejelte, 1 – 1. A gól után kétszer is adódott a magyar csapat előtt lehetőség, de előbb Banó-Szabó Bence, majd Kiss Tamás lövése kerülte el nem sokkal a macedón kaput. A 30. percben a baloldali védőt, Berdó Mátét lecserélte Németh Antal szövetségi edző, a magyar fiúnak nem ment a játék, hiszen az egyenlítő gólban is benne volt, ezért Kiliti Róbert váltotta. A 36. percben ismét magyar gólnak örülhettünk: egy hosszú indítás után Kiss Tamás elé került a labda a balszélen. A Haladás fiatal támadója betört a tizenhatoson belülre, majd lekészítette a labdát a második hullámban érkező Schön Szabolcsnak, aki tizennégy méterről ballal a bal alsó sarokba lőtt, 2 – 1. Ezután ismét két magyar lehetőség maradt ki. A félidő végén két perc hosszabbítást jelzett a játékvezető, s a lefújás előtti másodpercekben egyenlítettek a hazaiak: Mitrovszki a tizenhatos vonaláról lőtt, a labda a blokkolni igyekvő Kiliti Róbert lábáról a jobb alsó sarokba pattant. A magyar kapus a másik irányba indult, nem volt esélye védeni. Ezzel az öngóllal alakult ki a szünetben a 2 – 2-es állás.

A második játékrész macedón kapufával kezdődött, Trapovszki tizenhatos előteréből leadott lövése a felső lécről a kapu fölé pattant. Egyértelműen a hazaiak vették át a játék irányítását, a védelemre hatalmas nyomás nehezedett, de Krebsz Mátéval az élen a nehéz perceket sikerült átvészelni. Az 58. percben tizenegyeshez jutott Macedónia, Krebsz Máté szerelését ítélte szabálytalannak a játékvezető: Atanaszov lövését Bese Balázs nagy bravúrral szögletre ütötte. A 64. percben egy bombagóllal vezetést szereztek a macedónok: Bojan Kolevszki a tizenhatoson belülről, kissé jobbról óriási erővel „kipókhálózta” a jobb felső sarkot, 3 – 2. Két perc múlva újabb tizenegyes ítélt a játékvezető, de ezúttal a magyar csapat javára Mitrovszki tizenhatoson belüli kezezése miatt. A büntetőt Lustyik Levente magabiztosan lőtte a hálóba, 3 – 3. Tovább rohamoztak a macedónok, a 69. percben Krebsz Máté a gólvonal előtt mentett. Meleg pillanatokat kellett átélni egészen a 82. percig. Ekkor jött a negyedik magyar gól: Schön Szabolcs egy remek szólója végén Bévárdi Zsombort hozta játékba, a csereként beállt támadó pedig hatpercnyi játék után egyből, tizenöt méterről a léc alá bombázott, 4 – 3. A kilencven perc letelte után most öt percet hosszabbított az ukrán bíró. Félő volt, hogy megismétlődik az első félidő hosszabbítása, de a magyar védelem a kapussal az élen kitűnően helytállt.

Ezzel a magyar válogatott egy rendkívül izgalmas és fordulatos találkozón megérdemelten győzte le az elitkör házigazdáját, Macedóniát. A mieink végig lelkesen, emberfeletti küzdelemben, gólra törő játékkal megérdemelten győztek. Az ajkai Krebsz Máté végig játszotta a mérkőzést, társaihoz hasonlóan, kitűnően. Sajnos, a másik mérkőzésen Anglia könnyedén győzte le 3 – 0-ra Lettország válogatottját, így eldőlt, hogy a magyar csapat biztosan nem lesz ott a júliusi Európa-bajnokságon, amelyre az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a címvédő Anglia utazhat a 2. csoportból.

 Az utolsó forduló párosítása:

Március 27-én, kedden 14 órakor:

Magyarország – Lettország

Anglia – Macedónia

Tollár Sándor

Fotó: mlsz.hu

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…