KREBSZ MÁTÉ AZ U19-ES VÁLOGATOTTAL GÖRÖGORSZÁGBAN – Készülődés az elitkörre

0

Magyarország férfi U19-es labdarúgó válogatottja Görögország ellen, Athénban kezdte meg a 2018-as felkészülését az Európa-bajnoki selejtezők elitkörére.

A magyar férfi U19-es válogatott 2017-ben, Hollandiában harcolta ki az elitkörös szereplést, miután a házigazdák mögött a második helyet szerezte meg EB-selejtezős csoportjában Szlovénia és Málta legyőzésével.

A magyar válogatott a torna legfiatalabb csapataként lépett pályára, a keretből heten is 2000-es születésűek voltak (az Európa-bajnoki sorozatban az 1999. január 1-je után született labdarúgók vehetnek részt), ők korábban tagjai voltak a tavaly tavaszi U17-es Európa-bajnokságon hatodik helyen végzett válogatottnak. Ennek a csapatnak tagja volt Krebsz Máté, az FC Ajka jobbhátvédje.

A hollandia küzdelmekből két válogatott jutott tovább a 2018-as elitkörbe, ahonnan majd a csoportelsők kvalifikálják magukat a júliusi, finnországi U19-es Európa-bajnokságra. U19-es csapatunk a címvédő angol, a mecedón és a lett válogatott ellen lép pályára március 21-től. Az elitkör mérkőzéseinek Macedónia ad otthont.

A 2018-as felkészülés első állomásaként négynapos görögországi edzőtáborban vett részt a válogatott. Komoly elismerés az FC Ajkának, hogy a felnőtt csapat tizennyolc éves játékosát, Krebsz Mátét a selejtezősorozat után az elitkör felkészülésére is meghívták a keretbe. Ez azt jelenti, hogy az U17-ben és az U19-es selejtezőkön nyújtott fegyelmezett, csupa szív játékával hozzájárult a védelem stabilitásához, az elitkörbe jutás kiharcolásához!

Az U19-es válogatottunkra nehéz feladat vár a márciusi Európa-bajnoki elitkörös minitornán, hiszen Macedóniában a házigazdákkal, a címvédő angolokkal és a lettekkel mérkőzik meg az EB-részvételt érő első helyért. A tétmeccsek előtt két felkészülési összecsapás került a válogatott programjába: január 31-én a görög fővárosban lépett pályára a csapat, februárban pedig Portugáliában játszik a házigazdákkal.


Görögország – Magyarország

0 – 0  

A magyar válogatott a következő összeállításban lépett pályára:

Bese Balázs (Varga Ádám, 46. perc) – Krebsz Máté, Schindler Olivér (Zwick Noah, 75. perc), Berdó Máté (Takács Zsombor, 46. perc), Kiliti Róbert (Tarnóczi Roland, 75. perc) – Tiefenbach Dániel (Lustyik Levente, 61. perc), Stoiacovici Dávid (Palincsár Martin, 46. perc), Schafer András (Csonka András, 61. perc) – Májer Milán (Szuhodovszki Soma, 46. perc), Kundrák Norbert (Lakatos István, 46. perc), Schön Szabolcs (Bévárdi Zsombor, 61. perc).

Szövetségi edző: Németh Antal.

Az összeállításból is kiderül, hogy egyedül Krebsz Máté játszotta végig a kilencven percet!

A szintén elitkörös görögök elleni mérkőzésen jó teljesítményt nyújtott a válogatott. Az első félidőben fölényben játszott, több nagy gólhelyzetet is kialakított, a görög kapusnak bőven akadt dolga, többször csak bravúrral tudta megőrizni hálóját a magyar góloktól. A második játékrészben a görögök átvették az irányítást, és ez a helyzeteik számában is megmutatkozott. Ekkor a Puskás Akadémia kapusának, Varga Ádámnak több nagy védést is be kellett mutatnia. Ebben az időszakban szervezetten védekezett a magyar együttes, és bár kevesebbet támadott, mégis adódtak helyzetek a magyar játékosok előtt is, de ezekből sem született gól, így 0 – 0-ra végződött a jó iramú, színvonalas találkozó.

Németh Antal szövetségi edző így értékelte a felkészülési mérkőzést: – Az első félidőben mi, a másodikban a görögök játszottak jobban, ebből a szempontból igazságos döntetlen született. Hasznos négy napot töltöttünk együtt, kipróbálhattunk hat olyan játékost, akik az utóbbi időszakban nem voltak tagjai a válogatottnak, és meggyőződhettünk a bő keret huszonkét labdarúgójának aktuális formájáról. Elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával és a mutatott teljesítménnyel is, úgy gondolom, jó úton indult el a csapat. Szeretnék külön köszönetet mondani a kluboknak, hiszen a felkészülésük fontos időszakában mondtak le a játékosaikról a válogatott érdekében. 

Krebsz Máté neves csapatok játékosai között szerepelhetett Görögországban, s remélhetőleg Macedóniában, az elitkör mérkőzésein is játszani fog. A magyar csapatok közül az MTK FC, Puskás Akadémia FC, Paksi FC, Videoton FC, Ferencváros, Győri ETO FC, Békéscsaba, Budapest Honvéd, Siófok, Soroksár focistáival szerepelt együtt. Négy külföldi együttesben játszó magyar labdarúgó is szerepelt a keretben: a német Padenborn és Karlsruher, az osztrák Lustenau és az Ajax csapataiban pallérozódó játékosok is az egyedüli NB III-as ajkai labdarúgó társai voltak.

Az ajkai futballszeretők nagyon szurkolnak Krebsz Máté további sikeres szerepléséért! Mindenki nagyon szeretné, ha a márciusi elitkör mérkőzései után Finnországig eljutna a válogatottal! 

Az FC Ajka csapatával pedig az NB II-be! 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…