Klasszikus mesterötös után súlyos sérülés – FC Ajka – Nagykanizsa 5 – 1 (3 – 0)

0

Nyolcadik felkészülési mérkőzésén az FC Ajka a Zala megyei bajnokság első osztályának listavezetőjét, a Nagykanizsát fogadta a városi stadionban.

Az FC Ajka a következő összeállításban lépett pályára ötven néző előtt:

Balogh Márton – Köles János (Krebsz Máté, 46. perc), Kovács Gergő, Graszl Károly (Pákai Gergő, 46. perc), Csemer Gyula – Csizmadia Zoltán, Nagy Ervin (Popovics, 58. perc), Horváth Péter (Pavliczky Balázs, 46. perc), Illés Dávid (Markó Róbert, 64. perc) – Major Norbert, Vallejos Dominique (Oláh, 46. perc).

Vezetőedző: Kis Károly.

Remek támadásokkal kezdett az Ajka, a kanizsaiak védőfalat próbáltak a kapujuk elé húzni, de Major Norbert ezt az első félidőben mesterhármassal huszonöt perc alatt teljesen lerombolta. Baloldali ajkai támadást Vallejos pontos beadása követett, amelyből Major Norbert a jobb sarokba lőtt, 1 – 0. Hat perc múlva Csizmadia Zoltán passzából szerzett gólt Major Norbert, 2 – 0. A 39. percben már megvolt a mesterhármas: Illés Dávid viharzott el a jobbszélen, átadására ki más, mint Major Norbert érkezett jó ütemben, s máris zörgött a háló, 3 – 0. 

Szünet után hat percet kellett várni a negyedik találatra: Kovács Gergő fejelte a labdát Major Norbert elé, aki a kapu jobb oldalát választotta, 4 – 0. Újabb kilenc perc telt el Major-gól nélkül, de a 60. perc meghozta a mesterötöst: most Csizmadia Zoltán passzolt Major Norbert elé, aki már a jobb sarokba többször is betalált, ezúttal a változatosság kedvéért a bal sarkot választotta, 5 – 0.  

Itt megállt az ajkai gólfesztivál, mert a mesterötös után a gólgyáros súlyos sérülést szenvedett, ölben vitték le a pályáról.

A lefújás előtti percekben szépítettek a vendégek, egy baloldali beadást követően a kanizsai Kovács bevette az ajkai kaput, 5 – 1.

Az NB III-ba igyekvő Nagykanizsát Major Norbert alaposan elintézte, klasszikus mesterötösével kiemelkedett az ajkai csapatból. Lényegében „nem csinált mást”, csak a helyzeteit rendre berugdalta. Még több gól is volt a cipőjében, de negyedórával a meccs lefújása előtt megsérült. Az FC Ajka információi szerint részleges bokaszalag szakadást szenvedett. Mielőbb gyógyulást kívánunk a kitűnő csatárnak, hiszen góljaira a bajnokságban nagy szükség lesz az NB II-es feljutás kiharcolásához! 

Kis Károly vezetőedző nyilatkozata: – Ma más jellegű játékot játszottunk, hiszen alacsonyabb osztályú csapat ellen szerepeltünk. Sokszor kellett felállt védelem ellen futballoznunk, többször sikerült ellenfelünket áttörnünk, látványos gólokat szereztünk.

Kilencedik felkészülési mérkőzésén az FC Ajka ismét hazai pályán játszik február 14-én, szerdán 16.30-kor a városi stadionban. Ezúttal a Vas megyei bajnokság listavezetője, a Sárvár vendégeskedik Ajkán. 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…