Izgalmas és küzdelmes meccsen pontszerzés – Tihanyi FC – Ajka Kristály SE 2 – 2 (1 – 0)

0

A Veszprém megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a hétvégén a kilencedik fordulót játszották. Az ötödik helyen tizenöt ponttal álló Ajka Kristály a második helyezett, huszonegy pontos Tihany csapatával mérkőzött idegenben.

A Kristály a következő összeállításban lépett pályára:

Szalai Kornél – Mészáros Dávid (Vizkelety Attila, 38. perc), Szabó Zoltán, Bencsik Áron (Üveges Krisztián, 92. perc), Kungl Ákos, Horváth László (Szarka Martin, 64. perc), Ménes Balázs (Sipos Dominik, 89. perc), Hauser Tibor, Szedlacsek Balázs, Hauser Roland, Primusz Márk.

Edző: Sipos Tamás.

Játékvezető: Molnár István.

Asszisztensek: Takács Gábor, Fülöp Kristóf.

Nagyon nehéz mérkőzés várt a Kristályra Tihanyban, hiszen a második helyen álló házigazdák eddig csak Balatonalmádiban szenvedtek vereséget, hét mérkőzésen begyűjtötték a három pontokat. Hazai pályán pedig még pontot sem vesztettek.

Úgy is kezdték a mérkőzést a hazaiak, hogy ezen a rangadón sem vesztenek pontot, hiszen a 18. percben Varga Győző góljával megszerezték a vezetést, 1 – 0. A gól után az ajkaiaknak is volt lehetőségük, de a tihanyi védelem a kapussal az élen megoldotta, hogy kapujuk egyelőre érintetlen maradjon. A hajrában a Kristály kapusának is szüksége volt néhány bravúros védésre.

A második félidő 62. percében Benedek István is betalált a Kristály kapujába, 2 – 0. Félő volt, hogy a második tihanyi gólt több is követi, de szerencsére a Kristály játékosai máshogy gondolták. Hirtelen felbátorodtak, s gyors, veszélyes támadásokat kezdtek vezetni, ezzel meglepték a hazaiakat. A 67. percben az ajkaiak gólfelelőse, Szedlacsek Balázs szép lövését már nem tudta hárítani Sárdi Máté kapus, 2 – 1. A sorozatos ajkai támadásoknak a 81. percben meglett az újabb eredménye: ismét egy veszélyes támadás végén érkezett Szedlacsek Balázs, s máris 2 – 2-re módosította az eredményt. A hátralévő percekben mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, de a két kapus „zárórát” rendelt el, egyszer pedig Hauser Roland mentett a gólvonalról egy százszázalékos tihanyi helyzetben.

Nagyon izgalmas és küzdelmes mérkőzést, igazi színvonalas rangadót játszott a két csapat. A Kristály fegyelmezetten játszott, s kétgólos hazai vezetés után sem adták fel, felismerték a lehetőséget, hogy van keresnivalójuk, s ez megérdemelt pontszerzéshez vezetett. A Kristálynak mindenképpen siker a döntetlen, hiszen látszott a tihanyiakon, hogy sokkal többet edzenek, szakmailag nagyon felkészültek voltak.  

A tizedik fordulóban, október 14-én, szombaton 15 órakor az Ajka Kristály a Gyulafirátót csapatát fogadja a tósokberéndi sporttelepen. 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…