Hová tűnt a kezdeti lendület? – Ajka Kristály SE – Ugod SE 2 – 3 (1 – 2)

0

A Veszprém megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság hatodik fordulójában az Ajka Kristály az Ugod SE csapatát fogadta a tósokberéndi sporttelepen.

A Kristály a következő összeállításban lépett pályára:

Szalai Kornél – Hauser Roland, Üveges Krisztián (Vizkelety Attila, 63. perc), Primusz Márk (Ménes Balázs, 57. perc), Hauser Tibor (Sipos Dominik, 57. perc), Szedlacsek Balázs, Móger Balázs (Kis-Varga András, 73. perc), Szabó Zoltán, Mészáros Dávid, Kungl Ákos, Szarka Martin (Varga Benjámin, 67. perc).

Vezetőedző: Sipos Tamás.

A mérkőzés játékvezetője: Pap Ervin.

Asszisztensek: Szalai András, Pilinger Krisztián.

Meglepetésre az Ugod kezdett jobban, s már a 13. percben Szommer Tibor góljával vezetést szerzett, 0 – 1. Kristály rohamok után a 27. percben Móger Balázs talált az ugodi kapuba, 1 – 1. A vendégek rendkívül lelkesen játszottak, s a 41. percben Zsoldos Szilárd ismét előnyhöz juttatta csapatát, 1 – 2.

Szünet után tízpercnyi játék után ismét az ugodiak legfiatalabb játékosa, Zsoldos Szilárd következett, újabb találatával már kétgólos előnyhöz jutottak a vendégek, 1 – 3. A Kristály hiába követett el mindent az eredmény megfordításáért, szinte semmi sem sikerült a kapu előtt, kivétel a 70. perc, ekkor ismét Móger Balázs lőtt a hálóba, 2 – 3.  

Teljesen érthetetlen, amit parádés bajnoki kezdés után a Kristály művelt az utóbbi két meccsén. Zircen és hazai pályán az Ugod ellen is simán, gólokkal kellett volna nyerni, hiszen mindkét alkalommal remegő lábú ellenfelek álltak ki az ajkaiak ellen. Erre mi történt? Két mérkőzésen kilenc kapott és három rúgott gól. Ebből kettőt védőjátékos szerzett. Hová tűnt a kezdeti lendület és gólratörő jó játék? A zirci hatos után eljött Ajkára a sereghajtók között egy döntetlennel szerénykedő Ugod, s megleckéztette a dobogós terveket szövögető Kristályt, megszerezte első győzelmét a legidősebb és a legfiatalabb játékosa góljaival. A Kristály újabban még a 11-est sem tudja berúgni, s a kapusteljesítmény is komoly kívánni valót hagy maga után. A dobogóról két vereséggel sikerült lecsúszni a tizedik helyre. Innen remélhetőleg már visszavezet az út az élcsoport közelébe.

Havasfalvi Lajos elnök a mérkőzés után felháborodottan nyilatkozott: – Ez a kezdeti szép teljesítmények után botrányosan kevés. A héten mindenképpen beszélni fogok az edzővel és a csapattal. Elképzelés nélküli játékból elég. Egyszerűen nem érzek semmi tudatosságot a játékban. Pedig, most is azt mondom, ennek a keretnek a dobogón lenne a helye.     

A hetedik fordulóban, szeptember 24-én, vasárnap 16 órakor a Kristály Balatonalmádiban mérkőzik. Mindenképpen győzni kell, hogy a dobogóról ne a sereghajtók közé kerüljön! Talán az elnöki szigorú fellépés használni fog! 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…