Az NB III nyugati csoportjának negyedik fordulójában a Puskás Akadémia II ellen lépet pályára az FC Ajka. Felcsúton két hatpontos csapat találkozott, hiszen mindkét együttes két győzelemmel és egy vereséggel rendelkezett, az ajkaiak csupán jobb gólkülönbségükkel előzték meg a vendéglátókat.

A mérkőzés előtt Rozmán László vezetőedző nyilatkozata: – Feltérképeztük ellenfelünket, s látjuk, hogy nem lesz könnyű feladatunk. Megpróbáljuk a játékunkat a hazaiakra erőltetni, s érvényesíteni nagyobb rutinunkat. Mindenképpen szeretnénk három pontot gyűjteni.

Az FC Ajka a következő összeállításban lépett pályára a Pancho Arénában:

Pokorni Péter – Baksa Dénes, Kovács Gergő, Graszl Károly, Csemer Gyula – Köles János, Nagy Erik, Horváth Péter (Juhász Dániel, 80. perc) – Vallejos Dominique (Illés Dávid, 65. perc), Nagy Krisztián (Pákai Gergő, 88. perc), Pavliczky Balázs.

Vezetőedző: Rozmán László.

Vezette: Jakab Árpád (Perák András, Nagy Attila).

A korábbi meccsekhez hasonlóan most is jól indult a mérkőzés az ajkaiak számára. Már a 8. percben ajkai gól után kellett a hazai kapusnak a hálóból kiszednie a labdát: Vallejos Dominique remek jobboldali beadását Pavliczky Balázs nyolc méterről parádésan fejelte a hálóba, 0 – 1. Öt perccel később Nagy Krisztián százszázalékos ziccerhelyzetben a kapusba lőtte a labdát. Nem sokkal később Pavliczky Balázs lövése egy védőt érintve a kapufára pattant. Ezt követően néhány perc alatt két újabb veszélyes ajkai támadás borzolta a hazai védők idegeit. A 34. percben a Puskás Akadémia is lőtt egy kapufát, majd a félidő lefújása előtt Pokorni Péternek kellett egy nagy bravúrt produkálnia, így egygólos ajkai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrész is az elsőhöz hasonlóan kezdődött, Pavliczky Balázs egy jó átadással megiramodott, az utolsó pillanatban mentettek előle a Puskás védői. A következő percben Csemer Gyula szabadrúgását védte szépen a kapus. Pár perc múlva Köles János fejesénél kellett bravúrt bemutatnia Varga kapusnak. Újabb néhány perc múlva Nagy Krisztián előtt adódott lehetőség, de feleslegesen cselezett, s odalett a sokadik biztos gólszerzési lehetőség. A 75. percben ismét be lehetett volna biztosítani a győzelmet az FC Ajkának, hiszen Nagy Krisztiánt buktatták a 16-oson belül: a jogosan megítélt büntetőt NagyKrisztián végezte el, a kapu közepére irányított lövését Varga kapus hárítani tudta. A hajrában a sors ismét büntetett a kihagyott helyzetek miatt: a játékvezető szerint Köles János kezezett a 16-oson belül, amiért 11-est ítélt a sípmester. Köles János pedig megkapta második sárgalapját, és mehetett zuhanyozni. A büntetőt a 86. percben Hudák Martin végezte el, aki nem tette meg azt a szívességet, hogy kihagyja, nagy erővel a kapu bal oldalába bombázott, 1 – 1. 

Az első félidőben néhány percet leszámítva végig uralta a játékot az FC Ajka, a ziccerek sorozatát hagyták ki a játékosok. Sőt, szünet után is folytatták a helyzetek elpuskázását azzal kiegészítve, hogy még a 11-est is kihagyták. Így az Érd elleni hazai meccshez hasonlóan a sors ismét büntetett és két pontot elvett az ajkaiaktól. Többgólos győzelem úszott el a kapu előtti tehetetlenség miatt! 

Rozmán László mérkőzés utáni nyilatkozata: – Ezt a mérkőzést több ízben el kellett volna döntenünk. Ahelyett, hogy fölényes sikert arattunk volna, lehetőséget adtunk, hogy „egyes emberek” belenyúlhassanak a találkozóba. A csapat maximálisan megérdemelte volna a győzelmet.

Az ötödik fordulóban, szeptember 10-én, vasárnap 16.30-kor a Videoton II-t fogadja az FC Ajka hazai pályán, a városi stadionban. 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…