Eljött az alapos önkritika ideje – Ajka Kristály SE – Devecser SE 0 – 3 (0 – 2)

0

A Veszprém megyei első osztályú bajnokság huszonhatodik fordulójában az Ajka Kristály SE a Devecser SE csapatát fogadta szomszédvári rangadón a tósokberéndi sporttelepen.

 A Kristály a következő összeállításban kezdte a találkozót:

Szalai Kornél – Mészáros Dávid, Bakos Arnold, Móger Balázs, Szarka Martin, Szabó Zoltán (Bencsik Áron, 41. perc), Kungl Ákos, Hauser Tibor, Szabó Bence, Ménes Balázs, Hauser Roland (Sipos Tamás, 74. perc).

Edző: Sipos Tamás.

Játékvezető: Pilinger Krisztián.

Asszisztensek: Szalai András, Fülöp Kristóf.

A Devecser meglepően bátran kezdett, s a 16. percben Tisonyai Richárd góljával vezetést szerzett, 0 – 1. A Kristály harcolt az egyenlítésért, de amíg játékosai a helyzeteket sorra hagyták ki, addig a Devecser Szakonyi Stefán találatával növelte előnyét, 0 – 2. A félidő hajrájára ugyanaz a „forgatókönyv” volt jellemző, a Kristály elképesztő góliszonyban szenvedett, a vendégek kényelmesen megtartották előnyüket.

A második félidőben tovább folyt a küzdelem, a Kristály erőtlenül próbálkozott, a Devecser tudatosan játszott, és a kilencven percet ki is húzta kapott gól nélkül, sőt a néhány perces hosszabbítás első percében Szakonyi Valentin beállította a végeredményt, 0 – 3.

 Tovább tart a Kristály mélyrepülése. Példátlan, hogy zsinórban az utóbbi öt fordulóban valamennyi mérkőzését elvesztette az ajkai gárda. Sajnálatos módon az ősszel a dobogó közelében magabiztosan szereplő együttes a tavaszi idény nagy részében átvette a „pofozógép” fájdalmas szerepkörét. A csapat sorra dolgozza ki a helyzeteit, a kapu előtt pedig „átok” ül a játékosokon, még az üres kaput sem találják el. Bezzeg az ellenfelek: kihasználva tehetetlenséget, hármasával szórják a gólokat a Kristály kapujába az utóbbi öt fordulóban.

 El kell ismerni, hogy rengeteg csapás sújtotta a Kristály csapatát: a tavaszi szezonban szinte elfogyott a csapat. Munkahelyi elfoglaltságok, eltiltások, súlyos sérülések is nagyban befolyásolták a rossz sorozatot. A csapat elfogyására jellemző, hogy a 44 éves edző, Sipos Tamás is kénytelen csereként pályára lépni. Nem hallgathatjuk el a sok egyéni hibát, no és a kapushibák tömkelegét, hiszen az utóbbi meccseken a potyagólok száma is alaposan megnőtt. A támadók pedig a százszázalékos ziccereket is képtelenek berúgni. Szóval, alaposan gödörbe zuhant a Kristály, ezért kíváncsiak voltunk Havasfalvi Lajos klubelnök véleményére: – Továbbtart a mélyrepülésünk, erre nem lehet mentség a kihagyott helyzetek száma. Eljött az alapos önkritika ideje. A tavaszi szereplés méltatlan az egyesület hagyományaihoz. Teljesen új stratégiára és szakmai impulzusokra van szükség. Elhibázott döntésekkel és az ebből fakadó sérelmekkel is szembe kell nézni. Ezeknek az eredménye a jelenlegi állapot. Igyekszünk orvosolni a problémákat.

A következő fordulóban, május 12-én, szombaton az Ajka Kristály SE idegenben, a Fűzfői AK otthonában szerepel. A mérkőzés 17 órakor kezdődik.

 Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…