Egy úrkúti gól és más semmi – Ajka Kristály SE – Úrkút SK 0 – 1 (0 – 0)

0

A dobogóra pályázó Ajka Kristály a Veszprém megyei első osztály 2017/2018-as bajnokság tavaszi nyitányán szomszédvári rangadóval kezdte az idényt az ajkai sportcentrumban.

A Kristály a következő összeállításban lépett pályára a szomszédok csatáján:

Szalai Kornél – Primusz Márk, Hauser Tibor (Varga Benjámin, 81. perc), Móger Balázs (Hauser Roland, 85. perc), Vizkelety Attila (Ambrus Kristóf, 87. perc), Horváth László, Szabó Zoltán, Jeney Gyula, Mészáros Dávid, Kungl Ákos, Szarka Martin (Ménes Balázs, 58. perc).

Edző: Sipos Tamás.

Vezette: Gáspár András.

Asszisztensek: Nedvesi Richárd, Mitók Patrik.

Küzdelmes mezőnyjátékkal telt el az első félidő, mindkét csapat próbálkozott, de a kapuk környékén a védelmek minden komolynak ígérkező támadást „eltakarítottak”. A félidő utolsó percében Korpos Tibor sorozatos szabálytalanságait megelégelte a játékvezető, s az úrkúti támadót egy félidővel korábban küldte zuhanyozni.

Szünet után a tíz emberrel játszó Úrkút az 50. percben egy potyagóllal megszerezte a vezetést és egyben a győztes gólt: Szalai Kornél kapus kezéből kipattant a labda, s a szemfüles Sáringer Dávid a hálóba küldte azt, 0 – 1. Hét perc múlva a játékvezető megdöbbentő ítéletével kiegyenlítette a két csapat létszámát: Horváth Lászlót a tizenhatoson belül felrúgták az úrkúti védők, ilyenkor minden komolyabb játékvezető 11-est ítél, de Gáspár András nem tartozott közéjük, mert ő a büntető helyett kiállította a Kristály játékosát. (Még a mérkőzés ellenőre is értetlenül állt az ítélet előtt!). A hazaiak hiába próbálkoztak, nem sikerült az egyenlítés.

Egy úrkúti gól és más semmi, így jellemezhetnénk a mérkőzést. Egyenlő erők nagy küzdelméből a játékvezető támogatását is élvező vendégek hatalmas szerencsével vitték el a három pontot. A döntetlen igazságosabb lett volna. Nagyon hiányzott az ajkai csatársorból a Pápára visszaigazolt Szedlacsek Balázs, aki a Kristály őszi negyven góljából egyedül huszonegyet szerzett. Az őszi úrkúti meccsen is hármat. Nem sikerült pótolni.

A játékvezető nagyon sok hibával vezette a mérkőzést, ítéleteivel többnyire a hazaiakat sújtotta!

A következő fordulóban, március 3-án, szombaton a Kristály Balatonfüredre utazik, ahol 14.30-as kezdéssel a listavezető ellen próbálkozik a tisztes helytállással. 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

MINDENKI HOZOTT EGY VIRÁGCSOKROT – Elbúcsúztatták Veisz Györgyöt

2021. július 28-án, kedden délutánra még egyszer „összehívta” egykori futballistatársait, …