Dóri és Niki kitűnő szereplése Debrecenben – Hat érem a Hajós Alfréd Kupán

0

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola úszó szakosztálya február 24-én rendezte meg a Hajós Alfréd Kupa Nemzetközi Úszóverseny első fordulóját. A debreceni sportuszodában huszonkét hazai együttes közel négyszáz úszója csobbant vízbe. A magyar kiválóságok mellett a Debrecenben edzőtáborozó francia ES Massy, CSM CLAMART és a CNO ST Germain huszonkét sportolója is rajtkőre állt. A lányoknál és a fiúknál egyaránt nyolc-nyolc számban mérték össze tudásukat az úszók.

A Rája ’94 Úszóklub Ajka Farkas András edző két nagyreménységű versenyzőjével, Farkas Dórával és Nagy Nikolettával képviseltette magát a rangos nemzetközi mezőnyben.

Az ajkaiak két üdvöskéje kitűnő szereplésével, kiemelkedő teljesítményével hat érmet szerzett, ebből egy arany és öt ezüst.

Farkas Dóra 200 méter hátúszásban szerezte meg az aranyérmet, 200 mellen és 400 gyorson ezüstérmet akasztottak a nyakába.

Nagy Nikoletta háromszor állhatott fel a dobogó második fokára az ezüstérmekért: 200 háton, 100 pillangón és 400 gyorson ért második helyen célba. Ráadásul mindhárom számban aranyjelvényt is kiérdemelt időeredményével.

Farkas András edző rövid értékelésében annyit mondott: – Ügyesek voltak a lányok, hiszen külön nem készültünk erre a versenyre. Két hét múlva Miskolcon folytatjuk a versenysorozatot.

Azt mondta Farkas András, hogy külön nem készültek erre a versenyre. Mégis összejött egy arany- és öt ezüstérem a két ifjú hölgytől!  Elképzelhető: mi lett volna, ha még külön is készülnek?  

Csak gratulálni tudunk a két kiváló úszónak: Dóri és Niki csak így tovább! Az Andrással együtt! 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…