Az első félidőben jobb volt az AJKA az NB I-esek ellen – Paksi FC – FC Ajka 1 – 0 (0 – 0)

0

Harmadik felkészülési mérkőzésén NB I-es csapattal játszott az FC Ajka NB III-as csapata a Telki edzőközpontban.

FC Ajka: Pokorni Péter – Köles János, Kovács Gergő, Pákai Gergő, Krebsz Máté (Magyar, 46. perc) – Horváth Péter, Nagy Erik, Pavliczky Balázs – Illés Dávid (Kalász Milán, 46. perc), Nagy Krisztián (Oláh, 44. perc), Major Norbert (Csemer Gyula, 61. perc).

Vezetőedző: Kis Károly.

Nem látszott meg a két osztály különbség a csapatok között, az FC Ajka bátran támadott, szép akciókat vezetett. Major Norbert a 18. percben kapufát lőtt, Pavliczky Balázs tizenhatoson belüli buktatásáért 11-es járt volna, de a játékvezetőnek az NB I-es csapatnak kedvezve nem volt szíve a büntetőpontra mutatni…

Több nagy lehetőség volt a második játékrészben is az ajkaiak előtt, de a ziccerek kimaradtak. Az 56. percben kevesebb helyzetéből a Paks egyet kihasznált: jobb oldalról belőtt szöglet átszállt a hosszú oldalra, ahol az őrizetlenül hagyott Jelena közelről a hálóba lőtt, 1 – 0. Ez az eredmény aztán már nem változott.

Az első félidőben rendkívül lelkesen és fölényben játszott az Ajka, jobb volt NB I-es ellenfelénél. Szünet után is volt lehetőség a gólszerzésre, de a helyzetkihasználás még mindig akadozik a támadóknak. 

Kis Károly vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozata: – Jó iramú mérkőzést játszottunk, ezúttal is voltak nagy lehetőségeink, de ezeket elhibáztuk. A csapat lendületesen futballozott, ez bíztató a jövőt illetően. Voltak remek támadásaink, a helyzetkihasználáson azonban javítanunk kell.

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

MINDENKI HOZOTT EGY VIRÁGCSOKROT – Elbúcsúztatták Veisz Györgyöt

2021. július 28-án, kedden délutánra még egyszer „összehívta” egykori futballistatársait, …