Az első félidőben eldőlt a mérkőzés – Ajka Kristály SE – FC Zirc-Dudar 4 – 2 (3 – 0)

0

A Veszprém megyei labdarúgó-bajnokság első osztályának huszadik fordulójában az Ajka Kristály SE az FC Zird-Dudar csapatát fogadta az Ajka városi sportcentrumban.

A Kristály a következő összeállításban kezdte a mérkőzést:

Szalai Kornél – Móger Balázs, Kungl Ákos, Bakos Arnold (Hauser Roland, 78. perc), Szabó Bence, Horváth László (Ménes Balázs, 46. perc), Hauser Tibor, Szarka Martin (Vizkelety Attila, 67. perc), Primusz Márk, Szabó Zoltán (Kis-Varga András, 78. perc), Mészáros Dávid (Ambrus Kristóf, 75. perc).

Edző: Sipos Tamás.

Játékvezető: Horváth Patrik.

Asszisztensek: Gáspár András, Gecző Attila.

Az első félórában még jól tartották magukat a zirciek, de a hajrában már nem boldogultak a Kristály támadásaival. Tizenkét perc alatt három góllal küldték pihenőre a vendégeket: a 33. percben Szabó Zoltán, öt perc múlva Szarka Martin, majd a félidő utolsó percében Móger Balázs lőtt szép góljával 3 – 0-ra alakult az első félidő eredménye.

A második félidő nagy gólarányú győzelmet sejtetett, de nem így folytatódott a játék. Kihagyott helyzetek, egy kihagyott tizenegyes, kényelmes ajkai játszadozás jellemezte a második félidő nagy részét. A 65. percben kiállított a játékvezető egy zirci játékost, még ez sem hozta vissza a Kristályt az első félidei szintre. A 68. percben Szabó Zoltán egy formás támadás után azért még rúgott egy parádés gólt, 4 – 0. Nagyon elégedettek voltak az ajkai játékosok az eredménnyel, egy cseppet sem erőltették magukat, az nem derült ki, hogy mire tartalékolták az erejüket… A tíz emberrel játszó vendégek ezt az utolsó tíz percben ki is használták: a 80. percben Orbán Péter óriási lesről lőtt gólt, majd a lefújás előtti percben Papp Sándor alakította 4 – 2-re a végeredményt.

Kár, hogy a Kristály játékosai csak az első félidőben vették komolyan a játékot, a másodikban érthetetlenül csak „sétáltak” a pályán, a három pont már megvolt, nem erőltették magukat. Bíztató viszont, hogy a gólok kidolgozott helyzetekből estek. Nagyobb fegyelemmel kétszámjegyű eredmény is születhetett volna, hiszen az ellenfél huszonöt percet emberhátrányban játszott. Pedig lett volna törlesztenivalójuk a Zirc ellen, hiszen ősszel 6 – 1-es megsemmisítő vereséget szenvedtek tőlük. Az első félidőben eldőlt a mérkőzés, a második játékrészt pedig jobb feledni. Bizonyára Sipos Tamás edzőnek lesz egy-két szava csapata felemás teljesítményéhez… 

A következő fordulóban, április 1-jén, vasárnap az Ajka Kristály Ugodra utazik. A mérkőzés 16 órakor kezdődik. 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…