Az ajkai úszók remekeltek Győrben – Aranyozott és ezüstözött verseny

0

A CVITEC GYŐR MARATON úszóversenyen az ajkai Rája ’94 Úszóklub versenyzői a leghosszabb távon, 1500 méteres gyorsúszásban remekeltek. Két arany-, két ezüstérmet nyertek, valamint több aranyjelvényes időt úsztak.

Szóka Júlia. A fotót Farkas András készítette.

A Győri Úszó Sportegyesület rendezésében ez az országos verseny lehetőséget biztosított valamennyi korosztály részére. A nagyszabású úszóviadal lebonyolítása a Nemzetközi Úszószövetség szrájaabályai szerint történt. A verseny időfutamokban került megrendezésre. Az időfutamok során először minden versenyszámból a legerősebb három futam úszott, az erős futamokat követően a verseny a gyengébb futamokkal folytatódott.

Gyermek kategóriában óriási ajkai csatát hozott a verseny. A Rája üdvöskéi- Szóka Júlia és Nagy Nikoletta – ritka szoros versenyt úszott az 1500-as távon. Az aranyérmet Szóka Júlia szerezte meg 18 perc 08.08 másodperccel klubtársa, Nagy Nikoletta előtt, aki 18 perc 08.84 másodperccel ezüstérmes lett. Ebben a korosztályban a fiúk között Szabó Dávid is dobogó második fokára állhatott az ezüstéremért.

Serdülő kategóriában Farkas Dóra is kipróbálhatta a dobogó tetejét, remek teljesítménnyel nyerte meg az aranyérmet.

Király Dávid idősebbek között úszott, kiválóan teljesített, bár érmet nem, de aranyjelvényt sikerült szereznie.

Szóka Júlia, Nagy Nikoletta, Szabó Dávid aranyjelvényt úszott úgy, hogy közben a 800 méteres részidők is aranyjelvényes időknek számítanak.

Farkas András edző nagyon tömören értékelt: – Szuper kezdete ez az évnek, remélem a folytatás is hasonló lesz!

A Rája Úszóklub fiatal reménységei úgy tűnik, a nagy elődök – mint Kis Gergő, Nagy Réka, Nagy Péter, valamint a Fekete-testvérek nyomdokaiba léptek. Farkas András edzővel együtt mindnyájan megérdemlik a sportszerető ajkaiak elismerését! Csak így tovább rájások! 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…