Az NB III nyugati csoportjában a huszadik fordulót bonyolították le a csapatok. Az FC Ajka a Videoton második számú csapatához látogatott. Az őszi szezonban az ajkai meccsen a kilencvenedik percig 1 – 1-re állt a mérkőzés, a hosszabbításban viszont két gólt lőtt a Videoton, s 3 – 1-re megnyerte a mérkőzést. Tehát alapos ok volt a visszavágásra.

Kis Károly vezetőedző mérkőzés előtti nyilatkozata: – Egy gyors, pörgős, dinamikus futballt játszó ellenfélre kell számítanunk. Bízom benne, hogy meg tudjuk ismételni az Érd elleni teljesítményünket, különösen azt a játékot, amelyet a második félidőben nyújtottunk.

Az FC Ajka a következő összeállításban lépett pályára:

Balogh Márton – Köles János, Pákai Gergő, Graszl Károly, Csemer Gyula – Csizmadia Zoltán, Kovács Gergő, Pavliczky Balázs (Kalász Milán, 87. perc) – Horváth Péter, Oláh László, Vallejos Dominique (Tóth Patrik, 73. perc).

Vezetőedző: Kis Károly.

Játékvezető: Görög Márió.

Asszisztensek: Hofbauer Roland, Bognár László.

Nagyszerű iramban játszottak a csapatok, bár az első húsz percben csak a két kapu között folyt a játék, a kapusoknak különösebb dolga nem akadt. Aztán Csemer Gyula szabadrúgása jelezte, hogy hamarosan elkezdődik a törlesztés az őszi ajkai 3 – 1-es vereségért. A hajrában Horváth Péter lövése ment el centikkel a bal kapufa mellett, majd a 40. percben Oláh László ziccerhelyzetben Hársfalvi András kapusba rúgta a labdát. A félidő utolsó percében az első ajkai bajnoki mérkőzésén játszó, a télen Salgótarjánból érkezett csatár már nem hibázott, s megszerezte az FC Ajka vezetőgólját: Vallejos Dominique jobboldali pontos beadására Oláh László kitűnő ütemben érkezett, s a kapu közepébe küldte a labdát, 0 – 1. 

Szünet után folytatódtak az ajkai rohamok, a vezetés tudatában egyre magabiztosabban játszott az Ajka. Az 56. percben Pákai Gergő fejesét bravúrral védte a hazai kapus. A 61. percben az eredményjelzőn át kellett írni az egyest kettesre: a nagy kedvvel játszó Oláh Lászlót felvágták a kaputól tizennyolc méterre. Horváth Péter szabadrúgása kipattant a kapufáról, Oláh László ismét kitűnően érkezett, és megint betalált, 0 – 2. Az ajkai irányították a játékot, a fehérváriak ritkán találkoztak a labdával, hiszen „eldugták” előlük, olyannyira, hogy a 75. percben megint csak a hálóban találták meg: Oláh László szép csellel „megetette” védőjét, a kapust is elfektette, s az ötösről elegánsan a kapu közepébe gurított, 0 – 3. Ez ám a klasszikus mesterhármas! Továbbra is uralta a játékot az FC Ajka, s a 90. percben még egy „döfést” kaptak a Videotonosok: Köles János középre adott labdáját Csizmadia Zoltán nyolc méterről küldte a hálóba, 0 – 4. 

Azt mondta Kis Károly vezetőedző mérkőzés előtti nyilatkozatában, bízik abban, hogy az Érd elleni teljesítményét meg tudja ismételni csapata, különösen a második félidőben nyújtott játékát. Az első húsz perc óvatoskodása után sziporkázott az Ajka, szebbnél-szebb támadásokat vezetett ugyanilyen gólokkal fűszerezve. Oláh László első ajkai mérkőzésén klasszikus mesterhármasával húsz perc alatt egyszerűen „kivégezte” a Videoton II-t! Lám, ennyit tud tenni egy profi edző, tud játszani a csapat, és a gólokkal sem marad adós. Most sajnálhatjuk, hogy nem az őszi idény kezdetén hozták Ajkára!  

Kis Károly vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozata: – A meccs elején kiegyenlített volt a játék, majd fokozatosan jöttünk fel. Veszélyesek voltak a rögzített helyzetek utáni lehetőségeink. Remek, szemet gyönyörködtető gólokat szerezve megérdemelten nyertünk.

A következő fordulóban, április 1-én, vasárnap 14.30-kor az FC Ajka a Gyirmót FC Győr második csapatát fogadja a városi stadionban, remélhetőleg gólokban áztatott húsvéti „locsolásra”…! 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

ISTEN VELED „CERUZA”! Búcsú Kovács Józseftől

Azt a döbbenetes tényt, hogy egyik napról a másikra itt hagyott bennünket, az első pillana…