Adél a dobogó mindhárom fokát kipróbálta – Palkovics Adél háromszínű úszóérmei

0

Szombathelyre látogatott a Rája ’94 Úszóklub Ajka csapata húsvét előtti napon, ahol a Colonia Claudius Sabariensum Úszóverseny második fordulóját rendezték. A Palkovics Adél, Király Dávid, Burján Barnabás és Cser Dávid alkotta négyfős csapat számára a fő cél, hogy a különböző korosztályos országos bajnokságokon való részvételhez szükséges, esetleg még hiányzó szintidőket teljesítsék és a ranglistán minél előrébb helyezkedjenek el.

A versenyt hagyományosan a Szombathelyi Vízmű SC rendezte azzal a céllal, hogy versenyzési lehetőséget biztosítsanak a korosztályos- és felnőtt versenyzők számára, valamint a klubok ápolják a sportbaráti kapcsolatokat.

A Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő ötven méteres, nyolcpályás, feszített víztükrű medencéjében húsz klub versenyzői álltak rajtkőre. A népes mezőnyben igen izgalmas versenyeket láthattak a nézők.

Az előzetes célkitűzéseket az ajkai csapat teljesítette és az érmek gyűjtése sem maradt el. A négy versenyző közül legeredményesebben Palkovics Adél szerepelt, minden számban egyéni legjobb eredményét úszva 200 pillangóban aranyérmet nyert kiemelkedő, 2 perc 46,29 másodperces időeredménnyel; 200 gyorson és 200 vegyesen ezüstérmet szerzett, 400 gyorson pedig bronzot. Tehát hozta a kötelezőt, a dobogó mindhárom fokát kipróbálta, a másodikat kétszer is.

Király Dávid 400 gyorson úszta fel magát a dobogóra a bronzéremért. A másik két ajkai csapattag is elismerésre méltóan szerepelt, hiszen Burján Barnabás és Cser Dávid is szépen javítgatta az egyéni csúcsaikat, és erejükön felül a középmezőny élén helyezkedtek el, ami egy ilyen nagy rendezvényen szép eredménynek számít a nagyon fiatal, igazán reményteljes úszópalántáktól.

Néhány felkészülési versenyt követően kezdődnek az országos bajnokságok, mind a hosszútávú-, mind a korosztályos bajnokságokon az országos mezőnyben jó esélyekkel indulnak a Rája Klub úszói, így számukra nincs pihenő, kemény munka vár még rájuk a nyár közepéig bezárólag. Nagyon sok sikert kívánunk Bujna Lilla és Farkas András tanítványainak!

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…