A KRISTÁLY ISMÉT KÖZELÍT A DOBOGÓHOZ – Ajka Kristály SE – Gyulafirátót SE 2 – 0 (0 – 0)

0

A Veszprém megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a tizedik fordulót bonyolították le. Az ötödik helyen tizenhat ponttal álló Ajka Kristály a tizenkettedik helyezett, tizenkét pontos Gyulafirátót csapatával mérkőzött a tósokberéndi sporttelepen.

A Kristály a következő összeállításban szerepelt közel kétszáz szurkoló előtt:

Szalai Kornél – Mészáros Dávid (Sipos Dominik, 58. perc), Szabó Zoltán, Bencsik Áron, Kungl Ákos, Horváth László, Ménes Balázs, Hauser Tibor (Vizkelety Attila, 75. perc), Szedlacsek Balázs, Hauser Roland (Szarka Martin, 23. perc), Primusz Márk.

Edző: Sipos Tamás.

A mérkőzés játékvezetője: Mátéffy Richárd.

Asszisztensek: Karsai Roland, Zenticskó Márk.

Az első félidőben inkább a mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem forogtak különösebben veszélyben. A Kristály egy kicsit görcsösen, kapkodva játszott, bár a foggal-körömmel védekező rátótiak nem is hagyták kibontakozni a hazaiakat. Tíz emberrel szinte betonfalat „építettek” a kapujuk közelébe.

Szünet után alaposan feljavult a Kristály, de komolyabb helyzetig a második félidő közepéig várni kellett. Ekkor már négy-öt gólszerzési lehetőség is adódott, amiből két nagyszerű akciógól is született. Mivel a Kristály házi gólkirálya, Szedlacsek Balázs erős védőőrizetet kapott, most az előkészítésben jeleskedett.

A 78. percben remek beadását Szabó Zoltán okosan fejelte a hálóba, 1 – 0. A gól után a kapussal szemben is volt ajkai ziccer, de ez kimaradt, viszont a 90. percben sikerült bebiztosítani a három pontot: Szedlacsek Balázs beadása ismét Szabó Zoltánt találta meg, a rutinos támadó a kapust is kicselezve helyezett a hálóba, 2 – 0. 

A teljesen védekezésre berendezkedett vendégek közel nyolcvan percig bírták a hazaiak nagy nyomását, de aztán az utolsó tíz percre a nagyobb tudás kidomborodott, s megérdemelt Kristály győzelem született. Sajnos, azonban a korábban megsérült Szabó Bence és Bakos Arnold után ennek a meccsnek is lett áldozata: egy durva belépést követően a védelem oszlopa, Hauser Roland a 23. percben megsérült, s le kellett cserélni. Egy becsúszó szerelés után a rátóti csatár „végiggyalogolt” a hasán és a bokáján. 

Az újabb győzelemmel az ajkaiak ismét közelítenek a dobogóhoz, már csak három pont választja el őket a harmadik helyen álló Úrkúttól. Szemlélgetve a tabellát, ha nincsenek a potyán, könnyelműen elherdált pontok, mint a Zirc és az Ugod ellen, a Kristály simán „kibérelhette” volna a Balatonfüred mögött a dobogó valamelyik fokát. A következő fordulóban újabb szomszédvári rangadóra, Devecserbe utazik az ajkai együttes. Eddig a szomszédvári rangadók jól sültek el, hiszen az Úrkútot és a Magyarpolányt is 4 – 1-re győzték le a kristályosok. A rangadó pikantériája, hogy a Devecserben több egykori Kristály-játékos is szerepel, ráadásul megmaradtak egymással jó barátságban. Bár lehet, hogy ez a barátság kilencven percig szünetel majd… 

A tizenegyedik fordulóban, október 21-én, szombaton 14.30-kor a Kristály Devecserben lép pályára.

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…