A kötelező három pont nem forgott veszélyben – Ajka Kristály SE – Peremarton SC 4 – 1 (1 – 0)

0

A Veszprém megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában az Ajka Kristály SE a Peremarton SC Berhida csapatával mérkőzött az Ajka városi sportcentrumban. 

A Kristály a következő összeállításban lépett pályára:

Szalai Kornél – Bakos Arnold, Szabó Bence (Szarka Martin, 56. perc), Primusz Márk, Hauser Tibor (Kis-varga András, 80. perc), Móger Balázs, Vizkelety Attila (Ambrus Kristóf, 56. perc), Szabó Zoltán, Horváth László (Varga Benjámin, 83. perc), Mészáros Dávid, Kungl Ákos.

Edző: Sipos Tamás.

Játékvezető: Magyar Ádám.

Asszisztensek: Gáspár András, Horváth Patrik.

A Kristály irányította a játékot, sorra vezette a támadásokat, de a tíz emberrel védekező Peremarton hősiesen ellenállt. A félidő utolsó percében már nem boldogultak a nagy nyomással, egy remek akció végén a Kristály megszerezte a vezetést: Mészáros Dávid nem hibázta el a helyzetét, 1 – 0.  

A második játékrész már az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult. Az 51. percben Móger Balázs gyorsan növelte az előnyt, szép támadás után talált a hálóba, 2 – 0. A peremartoniak a tizenhatosuk környékét csak a középkezdéseknél hagyták el, erre az újabb pillanatra a 75. percig kellett várni: ekkor Mészáros Dávid másodszor is betalált, 3 – 0. Ha már véletlenül elől maradtak, két perc múlva Fülöp Tamás egy ajkai figyelmetlenséget kihasználva szépíteni tudott az eredményen, 3 – 1. A 81. percben Szarka Martin szép góljával beállította a 4 – 1-es végeredményt. A gólokon kívül több helyzet is kimaradt, Szabó Zoltán ziccerben a kapufát találta el.

A listavezető és a második helyezettől két nagy rangadón elszenvedett vereség után a Peremarton elleni meccs a Kristály számára a kötelező győzelem kategóriájába tartozott. Ez megtörtént, hiszen a három pont egy pillanatig sem forgott veszélyben. A nehézséget a vendégek foggal-körömmel való védekezése jelentette. Küzdelmes mérkőzésen jó játék ezért nem alakult ki, de megérdemelt, magabiztos Kristály győzelem született, ehhez a Kristály játékosainak többsége jó játékkal járult hozzá. És ez volt a lényeg!  

A tizenkilencedik fordulóban, március 18-án, vasárnap 15 órakor Az Ajka Kristály újabb szomszédvári rangadón a Magyarpolány SE otthonában szerepel. 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…