Tekéseknek csak szépítésre futotta a listavezető ellen – Ajka Kristály – Szegedi TE 1 – 7 (3206 – 3473)

0

A Teke Szuperliga tizenkettedik, tavaszi első fordulójában az Ajka Kristály a Szuperliga listavezetőjét, a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Szegedi TE együttesét fogadta a tósokberéndi tekepályán.

Egyéni eredmények:

Ajka Kristály: Tóth László 541 fa, Németh Máté 551, Fodor Szilárd 513, dr. Tóth Zoltán 532, Kovács Gábor 513, Nagy Lajos 556.

Játékos-edző: Nagy Lajos.

A bajnokságban veretlen, listavezető Szeged rendkívül nehéz ellenfél volt, hiszen a teljes csapatukat válogatott, sőt világválogatott játékosok alkották. Az első párosok után még reményt keltő 1 – 1 volt az eredmény, mert Németh Máté ha egy fával is, de legyőzte ellenfelét. A második párosoknál aztán beindult a szegedi „henger”, mindkét játékosuk 600 fölötti teljesítménnyel 178 fával többet dobott ajkai ellenfelénél. Az utolsó párosoknál is a vendégek voltak a jobbak 63 fával.

A Kristály hatalmas lelkesedéssel küzdött, a játékosok végig becsülettel harcoltak, ám a hatalmas tudásbeli különbséggel szemben nem boldogultak. A Szeged magabiztosan és megérdemelten győzött, játékosai 268 fával többet dobtak az ajkaiaknál. A Kristály így is maradt a hatodik helyen 11 ponttal, bár a Kaposvár győzelmének köszönhetően pontszámban beérte, de a csapatpontszámban minimális különbséggel a Kristály jobb, így megőrizte az ősszel kiharcolt helyezését.  

A tizenharmadik fordulóban február 3-án, szombaton 11 órakor az Ajka Kristály Győrben, a negyedik helyen álló Szol TC ellen szerepel. Ez a mérkőzés a nehezebb kategóriába tartozik, hiszen a győriek is csak az első három helyezettől – Szeged, Zalaegerszeg, Répcelak – szenvedtek vereséget. A többi csapatot „lerendezték”, a Kristályt is ősszel 6 – 2-re a tósokberéndi pályán. Egy meglepetés siker nagyon jól jönne az ajkaiaktól!


Ifjúsági mérkőzés:

Ajka Kristály – Szegedi TE

1 – 3 (988 – 1014)

 Egyéni eredmények: Nagy Máté 532 fa, Nemes Milán 456.

A Kristály ifisták is remekül küzdöttek, Nagy Máté 43 fával legyőzte ellenfelét, de Nemes Milánnak nem sikerült a bravúr, 69 fával kikapott a szegedi játékostól. Végeredményben itt is megérdemelt vendégsiker született.

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

ISTEN VELED „CERUZA”! Búcsú Kovács Józseftől

Azt a döbbenetes tényt, hogy egyik napról a másikra itt hagyott bennünket, az első pillana…