Nemzetközi barátságos mérkőzést játszott az Ajka Kristály SE öregfiúk csapata az ausztriai KSV Weiner Netze tekecsapatával a tósokberéndi tekecsarnokban. A tekében az ilyen barátságos meccseken nyolc-nyolc játékos szerepel.

Egyéni eredmények:

Ajka Kristály: Tóth Attila 518 fa, Berzsenyi László 542, Berzsenyi Barbara 525, Burján László 505, Lipp Vencel 572, Falusi Liliána 478, Tóth László 516, Gömbi Márton 537.

A Kristály öregfiúk tekézői tavaly alakítottak ki sportbaráti kapcsolatot a bécsi KSV Weiner Netze csapatával. Az osztrák cégtől vásároltak a sportpályára gépeket, az egykori NB I-es tekézők szerelték le azokat Bécsben. Ekkor került szóba közöttük egy barátságos tekemérkőzés megrendezése. Szavakat tett követte, Burján Lászlóék tavaly meghívták az osztrákokat. Ajkán a bécsiek, ősszel Bécsben a visszavágón az ajkaiak nyertek. Elhatározták, hogy ezután minden évben oda-vissza megmérkőznek egymással a tekepályán. A minap ismét a Kristály pályán találkoztak a tekézők. Az ajkai öregfiúk két fiatal hölgyjátékossal megerősítve még mindig remekül gurítottak, és fölényesen, 8 – 2-re megnyerték a jó hangulatú sportbaráti, nemzetközi találkozót. A Kristály játékosai 4193 fát gurítottak, s ez az eredmény szuperligás szinten is figyelemre méltó! 

Az osztrákok így búcsúztak: ősszel Bécsben ismét találkozunk! 

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…