AJKA KRISTÁLY NEGYEDIK A MAGYAR KUPÁBAN – Ez is példátlan teljesítmény tekében

0

Egerben, a VILATI Centerben lévő Tősi Pál Tekecsarnokban rendezték meg a 2018-as Teke Magyar Kupa négyes döntőjét. A hatfős csapatok egyenként 120 gurítást teljesítettek. A speciális versenykiírás szerint a harmincas szettekben elért összfa alapján értékelték a játékosokat.

 A négy csapat minden sorozatban egy-egy játékost küldött pályára, így izgalmas párharcok után alakult ki a végeredmény.

A legegyenletesebb teljesítményt a Győr-SZOL TC együttese nyújtotta. Tehát a Győr csapata nyerte a Magyar Kupát az FTC-t, a Szegedet és az Ajka Kristályt megelőzve.

A Teke Magyar Kupa Döntő végeredménye 2018-ban, Egerben: 1. Győr-SZOL TC 18 pont (3525 fa), 2. Ferencvárosi TC 16 pont(3427 fa9, 3. Alabárdos Szegedi TE 15 pont (3616 fa), 4. Ajka Kristály 11 pont (3433 fa).

A hat sorozatban az ajkaiak eredményei:

  1. sor: Tóth Martin 539 fa, 1 pont
  2. sor: Németh Máté 559 fa 1 pont
  3. sor: Fodor Szilárd 597 fa 3 pont
  4. sor: Nagy Lajos 594 fa 3 pont
  5. sor: dr. Tóth Zoltán 571 fa 1 pont
  6. sor: Kovács Gábor 573 fa 2 pont

Az Ajka Kristály Szuperligában szereplő tekecsapata a negyedik hely megszerzésével is példátlan szenzációt hajtott végre, hiszen az egyenes kieséses rendszerű selejtezőjében négy ellenfelét legyőzve magabiztosan legyőzve jutott az országos döntőbe. Ahol azért el kell ismerni, az ellenfelek a Kristályon kívül mindegyik profi körülmények között működő csapat volt. Ha a Kristálynak sikerült volna a második helyet megszereznie, az ajkai klub a város történetében először kiléphetett volna a nemzetközi porondra. El kell ismerni, a negyedik helyezés ilyen profi mezőnyben erőn felüli teljesítmény! A jelenlegi ajkai szinten mindenképpen! Ehhez csak gratulálni lehet! Amelyet a sportszerető ajkaiak nevében meg is teszünk!

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…