Játék nélkül hetedik az Ajka Kristály – Javította hibáját a Magyar Teke Szövetség a Szuperligában

0

A Teke Szuperliga utolsó fordulójáról szóló cikkünkben azt írtuk: „Az Ajka Kristály SE végül 17 ponttal magabiztosan a nyolcadik helyen zárta a Teke Szuperliga 2017/2018-as szezonját, és nyugodtan készülhet a legmagasabb osztály következő idényére.”

A héten kiderült, hogy a nyolcadik helyezés nem stimmel… Akkor hogy is történt? A Teke Szövetség által kiadott tabellán két 17 pontos csapat szerepelt: 7. SALGÓZD TK (Salgótarján), 8. Ajka Kristály SE. Szerencsére viszont az is kiderült, hogy korábban rosszul állították össze a tabellát, ugyanis a helyes sorrendet a nemzetközi szabályozás szerint is azonos pontszámok esetében nem a csapatpont, illetve ha az is egyenlő, a szettpont dönti el, hanem az egymás elleni két eredmény. Ebben pedig a Kristály jobb volt, mint a Salgótarján!

Tehát a Teke Szuperliga helyes végeredménye: 1. Zalaegerszegi TE 42 pont, 2. Szegedi TE 41, 3. Répcelaki SE 36, 4. Győr-Szol TC 29, 5. Ferencvárosi TC 25, 6. Szolnoki MÁV SE 21, 7. Ajka Kristály SE 17, 8. SALGÓZD TK 17, 9. Közutasok Kaposvári TK 15, 10. Balogunyom TK 10, 11. BKV Előre SC Budapest 9, 12. Nyíregyházi TK 2 pont. (Ezt a két pontot éppen Ajkáról vitte el a kiesett nyírségi csapat.)

Az Ajka Kristály ezúttal játék nélkül lépett egyet előre a tabellán. Az új idényben viszont ismét kemény harcot kell vívni a helyezésekért, remélhetőleg az ideinél is több sikerrel!

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Búcsú egy legendás bányászkapustól – Isten veled, Dávid Sándor

Fiatalember végső búcsúja mindig tragédia. Tragédia – érthetetlen és felfoghatatlan. Nem h…