NYOLCADIK HELYEN ZÁRT A KRISTÁLY A TEKE SZUPERLIGÁBAN – Répcelaki SE – Ajka Kristály SE 7 – 1 (3632 – 3459)

0

Az Teke Bajnokság Szuperligájában a huszonkettedik, utolsó fordulót bonyolították le. Az Ajka Kristály SE Répcelakon, a legmagasabb osztály harmadik legjobb csapatának otthonában szerepelt.

Egyéni eredmények:

Ajka Kristály: Tóth Martin 597 fa, dr. Tóth Zoltán 555, Fodor Szilárd 632, Nagy Lajos 590, Városi László 532, Tóth László 553.

Játékos-edző: Nagy Lajos.

Mint várható volt, hatalmas rangadót vívott a két csapat. A Répcelak rendkívül nehéz ellenfél volt, hiszen szinte válogatott játékosokból állt, sőt, világválogatott is játszott csapatukban. Már az első párosoknál 130 fával többet dobtak az ajkaiaknál. A páros mindkét játékosa hatszáz fa fölött dobott, amely a pályacsúcsok közé tartozik. Az igazi pályacsúcsot a répcelaki Horváth Zoltán érte el 666 fával. Rendkívüli teljesítmény! A második párosoknál Fodor Szilárd remekelt, ő is a hatszázasok közé lépett 632-es ragyogó teljesítményével. Párja, Nagy Lajos is hatszáz közelében dobott, de ellenfele hatszáz fölötti fával nyert, így 3 – 1-re alakult az eredmény a Répcelak javára. Az utolsó pároknál a hazaiak 70 fával dobtak többet ellenfelüknél, s 5 – 1-re alakították az eredményt, ami a két csapatponttal 7 – 1-re módosult. Összességében 173 fával dobott többet a hazai együttes az ajkaiaknál.

Hatalmas küzdelemben színvonalas mérkőzést játszott a két csapat. Az ajkai játékosok végig lelkesen, becsülettel harcoltak, méltó ellenfelei voltak a lényegesen jobb játékerőt képviselő Répcelak csapatának. Négy hatszáz fa fölötti dobás volt a találkozón, ebből hármat a hazaiak, egyet a vendégek értek el. Az Ajka Kristály SE végül 17 ponttal magabiztosan a nyolcadik helyen zárta a Teke Szuperliga 2017/2018-as idényét, és nyugodtan készülhet a legmagasabb osztály következő idényére. Bár az őszi idény ötödik helyezése után tavasszal voltak hullámvölgyek, potyán eladott pontok gyengébb csapatok ellen, de azért szerencsére a kiesés veszélye egy pillanatig sem veszélyeztette az ajkai csapatot.

***

Ifjúsági mérkőzés: 

Répcelaki SE – Ajka Kristály SE

4 – 0 (1089 – 1060) 

Egyéni eredmények:

Ajka Kristály: Nagy Máté 575 fa, Lendvai Bence 485.

A két tehetséges ajkai fiatal ezúttal is kitűnő teljesítményt nyújtott, az erősebbnek tartott hazaiak csak 29 fával tudtak nyerni. A Kristály ifisták különösen a tavaszi idényben nyújtottak kitűnő teljesítményt, s ennek köszönhetően az előkelő hatodik helyen zárták a 2017/2018-as idényt 22 ponttal. Reményt keltő a következő szezon szép folytatása!

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…