Lefelé a lejtőn a teke Szuperligában – Ajka Kristály SE – Nyíregyházi TK 3 – 5 (3266 – 3281)

1

A Teke Szuperliga tizenkilencedik fordulójában az Ajka Kristály az utolsó helyezett Nyíregyházi TK fogadta a tósokberéndi tekecsarnokban.

Egyéni eredmények:

Ajka Kristály: Németh Máté 516 fa, Tóth Martin 558, Tóth László 564, dr. Tóth Zoltán 527, Fodor Szilárd 556, Nagy Lajos 545.

Játékos-edző: Nagy Lajos.

Az első pároknál 1 – 1-re állt a találkozó, a vendégek szereztek vezetést, amelyet Tóth Martin kiegyenlített, de 16 fás előnnyel vezetett a Nyíregyháza. A második ajkai pároknál Tóth László vezetést szerzett, dr. Tóth Zoltán ellenfele pedig 608 fával pályacsúcsot dobott. Ekkor 2 – 2 volt az eredmény, s 57 fával jobb volt az ellenfél. A harmadik hazai párosoknál Fodor Szilárd kikapott, Nagy Lajos viszont alaposan elverte ellenfelét, s 15 fára lecsökkentette a nyírségiek faarányát. 3 – 3-ra alakult az eredmény, de a két csapatpontot a vendégek kapták, így ez a Kristály 5 – 3-as vereségét jelentette hazai pályán.

Ez a hazai vereség a szégyen kategóriájába tartozik. Ősszel a Kristály Nyíregyházán remek játékkal nyert 6 – 2-re. A mérkőzés előtt az ellenfél tizennyolc meccsből egyetlen pontot sem szerzett, biztos kieső az utolsó helyen. Éppen Ajkán, a Kristály ellen szerezte meg első győzelmét, s elvitte a Kristály számára is égetően fontos két pontot. Az őszi szezon bravúros ötödik helyéről a tavaszi gyengélkedése következtében a Kristály a kilencedik helyre csúszott, folyamatosan lefelé közlekedett a lejtőn. A tavaszi idényben eddig lejátszott hét mérkőzésén egy győzelmet aratott a másik kiesőjelölt, Balogunyom otthonában. Az első három helyezett elleni 7 – 1-es vereségeket nem lehet számon kérni a csapaton, mindhármon hatalmas tudásbeli különbség volt az ellenfelek javára, de utána olyan csapatok következtek, amelyeket ősszel simán vertek az ajkaiak még idegenben is. Tavasszal viszont simán kikapott mindegyiktől a csapat hazai pályán. Van egy elmaradt mérkőzés hazai pályán a Ferencváros ellen, ezenkívül még három olyan találkozó a bajnokság végéig, amelyiken legalább kettőn van esély a pontszerzésre. Az utolsó fordulóban Répcelak ellen teljesen esélytelen a Kristály. Mindenképpen szükség van pontokra, mert a hajrában szoktak megtáltosodni a kieséstől veszélyeztetett csapatok, s ezek közül a kilencpontos BKV Előre éppen Ajkára jön. Mindenesetre a tavaszi látványos visszaesés okait a vezetőségnek érdemes lenne kiderítenie! 

A következő fordulóban, április 15-én, vasárnap az Ajka Kristály Kaposvárra utazik a Közutasok csapatához. A vendéglátók két ponttal többet gyűjtöttek a jelenleg tizenhárom pontos Kristálynál. Ősszel a Kristály 6 – 2-re verte a Kaposvárt. A mérkőzés 11 órakor kezdődik. 

***  

Ifjúsági mérkőzés:

Ajka Kristály – Nyíregyházi TK

4 – 0 (1001 – 940) 

Egyéni eredmények:

Nagy Máté 518 fa, Nemes Milán 483.

A Kristály ifisták hozták a kötelező győzelmet, 61 fával többet dobtak a vendégeknél. Stabilan őrzik hetedik helyüket tizenhat ponttal.

Tollár Sándor

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Helyi- sport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

CÁPÁK KÖZÖTT IS BRAVÚROSAN SZEREPELT – Palkovics Adél két ezüst- és egy bronzérme Miskolcon

Miskolcon rendezték minap a III. Cápa Korosztályos Országos Magyar Bajnokságot a Kemény Dé…