Jól ismert pályán folytatja a bajnoki küzdelmet a Gender Racing!

0

A hétvégén rendezik a Dunaszerdahely melletti Slovakiaringen a Grand Prix of Slovakia 2018 versenyhétvégét, melynek részeként az MNASZ HE-DO Hankook Autós Gyorsasági Bajnokság aktuális bajnoki fordulója is megrendezésre kerül.

A Gender Racing Team versenyzői jól ismerik a szlovák aszfaltcsíkot, elég sok kört teljesítettek már itt korábban! A jó pályaismeret most viszont még nem teljes, hiszen a közelmúltban egy átalakítás során egy új sikán került a pálya nyomvonalába. Ez a módosítás nem rég készült el így még a GRT-s fiuk sem autózhattak rajta. Ezért csütörtökön a csapat a teljes napot arra szánja, hogy a lehető legtöbbet autózzanak az új vonalvezetésen, hogy a versenyzők a lehető legjobban dolgozzák fel a pályát az időmérőkre és az éles bajnoki futamokra. A megváltozott nyomvonal mellett a másik komoly kihívás lehet a kánikula melege, ami biztosan megviseli majd a versenyzőket. A GRT-s fiuk erre külön is próbáltak felkészülni az osztrák futam óta elég hosszúra sikerült nyári szünetben! Az osztrák hétvége a nehéz körülmények ellenére is remek eredményeket hozott, bár lehet, hogy most a Slovakiaringen a nyári forróság is legalább olyan nagy kihívás lesz, mint az esős pálya a Red Bull Ringen. Az eddigi eredményekre nem lehet panasza Gender Tamás csapatfőnöknek, hiszen például a csapat újonca Hefler Róbert vezeti a Formula Renault kategória bajnoki tabelláját és az összetett forma autós kategória második és harmadik helyét is a GRT versenyzői foglalják el Hefler Róbert és Rónai Tamás személyében a magyar bajnokságban.

Gender Tamás csapatfőnök

„Nagyon szeretjük, és nagyon várjuk a Slovakiaringen a versenyhétvégét! Sok sikert és izgalmas versenyt éltünk már meg itt az évek folyamán. Nagyon jó érzés, hogy itt mindig szurkolókkal teli lelátók előtt versenyezhetünk, bár az idén nagyszerű volt a rengeteg rajongó előtt autózni a Hungaroringen és a RedBull Ringen is. Ráadásul mindhárom pályán olyan komoly versenysorozatokkal lehettünk közös rendezvényen, mint a WTCR vagy a GT4 bajnokságok.  Megpróbáltunk a lehető legjobban felkészülni a mostani hétvégére is, az autók komoly műszaki felújításon estek át. A versenyzőink mindhárman nagyon intenzíven készültek, hogy a szlovák pályán is a lehető legjobbat hozzák ki a versenyhétvégéből! Reméljük, hogy most is nagyszerű győzelmeknek, eredményeknek örülhetünk majd, és mivel hazánktól a Slovakiaring sincs messze ide is nagy szeretettel várunk minden kedves autósport rajongót!

Rónai Tamás

„Nagyon hosszú idő telt el az utolsó verseny óta, így már nagyon várom, hogy újra autóba ülhessek. Sokat tanultunk a felkészülés és a szünet során, felkészítettük az autókat. Volt tervben egy teszt a Slovakiaringen de ezt végül a pályamódosítás miatt elvetettük, ugyanis egy új sikán rész került kialakításra a pálya vonalában. Így a régi vonalvezetésen már nem volt sok értelme a tesztnek, majd közvetlenül a verseny előtti napot szánjuk rá, hogy minél többet autózhassunk már az új nyomvonalon. Elsőre, így szemre nem a legszerencsésebb helyen van az új sikán, de persze igazán majd élőben az autóban ülve láthatjuk meg, hogy milyen átmenni rajta! Az is lehet sokkal izgalmasabb lesz vele a pálya. A formula autós mezőny szokás szerint megint nagyon heterogén lesz, így előre nem nagyon foglalkozom vele milyen ellenfelek jönnek. Hiszen sokszor tapasztaljuk azt, hogy hiába jön valaki nagyon erős versenyautóval, ha nem tudja elvezetni. A várhatóan kánikulai nagy meleg viszont biztosan komoly kihívás lesz mindenkinek ezért a nyarat mindig vastag ruhában, úgy edzettem végig, hogy minél jobban hangolódjak a versenynek erre a körülményére is, hogy esetleg meg próbáljam a hasznomra fordítani a jobb állóképességet! Egyáltalán nem szeretnék rágörcsölni semmilyen eredményre, mert úgy gondolom, hogy általában egy lazább hozzáállással, sokkal könnyebben jönnek a jó eredmények is! Ráadásul a nagyszerű csapatom biztosította háttérrel még könnyebben tudom ezt a hozzáállást magamévá tenni, így bízom benne, hogy most sem marad majd el egy igazán jó eredmény sem a szlovák hétvégén!”

Stern Roland

„A Fit4Race-el készültem a hosszúra nyúlt szünetben, nagyon próbáltam tartani a formámat. A várható óriási hőség miatt az edzéseken pont az állóképességre és a koncentrációra helyeztük a hangsúlyt. Az autó műszakilag már a múltkor megújult most már az új fényezéssel újra szép is lesz! A Slovakiaringet nagyon szeretem, nagyon sok jó élmény fűz hozzá! Nyertem már itt forma autós abszolút értékelést egy nagyon kaotikus versenyen, Formula Renault-os futamgyőzelmet is szereztem itt. Remélem, ez most a hétvégén sem szakad majd meg. A pálya módosítása miatti változást is nagyon várom, milyen lesz így autózni rajta. Lehet talán jóval lassabb lesz majd legalábbis így első ránézésre, de majd meglátjuk. Nagyon várom már a hétvégét!”

Hefler Róbert

„Nagyon várom már ezt a versenyhétvégét, nagyon izgulok milyen lesz! Sokat készültem a nyáron fizikailag és mentálisan is és úgy érzem, erősebb leszek, és nagyon bízom a jó eredményben. A képek alapján nagyon tetszett a pálya módosítása az új sikánnal biztosan még izgalmasabb lesz. Ráadásul azért is nagyon várom a hétvégét, mert ezen a pályán mentem már egy év eleji teszten, így nem teljesen a nulláról kell elkezdeni az ismerkedést! Már a szerdai napon szeretnék egy gyalogos pályabejárást, hogy minél jobban ráhangolódjak a hétvégére és persze, hogy részletesen is tanulmányozzuk az új pályaelemet. Már három hónapja nem ültünk a versenyautóban így nyilván kell egy kis idő a visszaszokásra is. Nagyon szeretném megismételni a Red Bull Ringen hozott jó eredményeket, de hát ehhez nyilván lesz egy-két szava az ellenfeleknek is!”

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Autósport

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ezt már olvasta?

“Szeretnénk bebizonyítani, hogy van helyünk a férfiak között”

Vogelék a Kanári-szigeteken zárják a szezont. …