Hazai pályán tér vissza a GRT korábbi bajnoka

0

A hétvégén rendezik meg a Slovakiaring minden évben egyik legrangosabb már tradicionálisnak mondható OMV MAXX Motion Nagydíjat, mely az FIA CEZ Zóna Trófea versenysorozat hagyományos bajnoki fordulója is egyben.

A Gender Racing itt újra csatasorba állítja a Forma3-as Dallara versenyautóját melynek volánjánál ezúttal a többszörös szlovák gokart bajnok és az MNASZ Formula Renault Kupa korábbi bajnokát Szabó Nikolast láthatjuk. Az óriási gokartos rutinnal rendelkező fiatal versenyző némi kihagyás után egy nagyon izgalmas, komoly kis szakmai előre lépéssel ül át Gender Racing Forma3-as versenygépébe a tervek szerint a versenyszezon hátralévő bajnoki fordulóira. Niko a kis formula autós kényszerszünetben sem maradt versenyzés nélkül, hiszen egy izgalmas gokart versenyen és több rangos szimulátor bajnokságokban állt rajthoz sikeresen ahol több igazán világhírű ellenféllel is összemérhette erejét a sportágból.
„2020 augusztusától nehéz volt gokartozni és bármilyen formában is versenyautóval menni a Szlovák Covid intézkedések miatt, így magasan a legtöbb időt a szimulátorom volánja mögött töltöttem és azt kell mondanom, hogy sokat adott nekem az a sok ezer szimulátoros kilométer. Folyamatosan edzettem vagy versenyeztem igen rangos, világszínvonalú versenyzőkkel, köztük F2 és F1 versenyzőkkel is. Ahogy volt rá lehetőségem, eljártam gokartozni, ami brutális fizikai felkészülést biztosít minden autóversenyzőnek. Romain Grosjean azt nyilatkozta például, hogy manapság fizikailag nehezebb verseny gokartot, mint Formula1es autót vezetni. Volt lehetőségem egy gokartversenyen elindulni július elején. Ezen összetettben második lettem, miközben a mezőnyben indultak Európabajnok, világbajnok versenyzők is és ellenük sikerült megnyernem az egyik futamot a három közül, ami majdnem egy év kihagyás után óriási eredmény volt és nagyon büszke vagyok a teljesítményemre! Nagyon jó érzés volt sok idő után versenyezni és ez is rámutat, hogy ha egy versenyző fent szeretné tartani a formáját, akkor mennyire fontos a rendszeres szimulátorozás, amikor nem kivitelezhető az aktív gokartozás vagy autóversenyzés. Ezen kívül folyamatos fizikai, erőnléti edzésekkel is próbáltam formában tartani magam. Most nagyon várom már a hétvégét, hogy pályára léphessek az F3-assal!” – nyilatkozta a Gender Racing korábbi bajnoka.
Az F3-as izgalmas kihívás Nikolas számára, aki sokat készült minden téren a versenyhétvégére. Szeretne folyamatosan haladva tegeződő viszonyba kerülni a Dallara-val és minél jobb eredményt elérni a hazai pályán az első két versenyfutamán.
A csütörtöki napon tehette meg az első köröket az autóval, de a hivatalos program az pénteken kezdődik a szabadedzésekkel. A két versenynapon pedig az időmérőket reggel 9h-körül, míg a versenyfutamokra délután 16:00h és 14:00h körül kerül sor. A versenyhétvégéről természetesen a Gender Racing social média felületen is folyamatosan hírt adunk majd.
Szurkoljatok velünk a visszatérő fiatal bajnokunknak! Szeretettel várunk mindenkit a Slovakiaringen!

– Gender Racing Team –

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Autósport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Monaco: A Forma-1-es versenyzők preferált lakcíme

Ha valaki egy kicsit is beleássa magát a Forma-1 elbűvölő világába, könnyen észreveheti, h…