F3-al hazai pályán

0

Hazai pályán győzelemmel debütált az F3-asban a GRT régi-új bajnoka a Slovakia Ringen.

Hazai pályán tért vissza sikerrel a GRT korábbi Formula Renault bajnoka, aki az év egyik legrangosabb versenyén, az OMV MAXX Motion Nagydíján, az FIA CEZ Zóna Trófea versenysorozat hagyományos bajnoki fordulóján ült újra formula autóba. A sokszoros gokart bajnok Szabó Nikolas a magyar országos bajnokság két bajnoki futamát is megnyerte Formula3-as kategóriában, és két második helyezést zsebelt be az összetett versenyben. Ígéretes kezdete ez lehet egy nagy visszatérésnek.
A Gender Racing itt ismét pályára küldte Forma-3-as Dallara versenyautóját, a volánnál a többszörös szlovák gokart bajnok és az MNASZ Formula Renault Kupa korábbi bajnoka ült némi kihagyás után. A formulaautózásból ugyan nem vette ki a részét az elmúlt két versenyszezonban Szabó Nikolas, azonban gokartversenyen és rangos szimulátor bajnokságokban volt alkalma összemérni tudását számos ellenféllel. – Folyamatosan edzettem vagy versenyeztem világszínvonalú versenyzőkkel. Köztük F2 és F1 versenyzőkkel is. Ahogy volt rá lehetőségem, eljártam gokartozni, ami nagyon komoly fizikai felkészülést biztosít minden autóversenyzőnek – nyilatkozta a verseny előtt Nikolas, aki júliusban egy gokartversenyen is elindult. Ott összetettben második lett komoly mezőnyben Európa – és világbajnok versenyzők ellen is sikerült futamot nyernie.
A kényszerpihenő nemcsak a gokartban, hanem a szlovákiai bajnoki fordulón sem látszott a versenyző teljesítményén. Bár technikai problémákkal indult az időmérő előtt a csapat számára, de sikerült az autót összerakni az időmérő edzésig, s így egy sikeres napot zárhattak. Szabó Nikolas a második helyen zárt a Formula3-as kategóriában, és magyar összetettben nyert. – Nem volt egyszerű kettő év után beülni egy gyorsabb autóba, de nagyon jó élmény volt vezetni, főleg, hogy a kanyarokban brutális, a bejáraton elképesztő, hogy mit tud ez a versenyautó – értékelt az első verseny után.
A vasárnapi futam izgalmasan indult a versenyzők számára, megismételték a rajtot. Nikolas nagyon jó rajtot vett, aztán az első körben az előtte haladó kipördült, így a második helyre zárkózott fel. Majd körülbelül két kör erejéig a safety car vezette a mezőnyt, s így az új rajtig nagyon közel kerültek egymáshoz a mezőny tagjai. – Nem hibázhattam, mert vége lett volna a dobogós reményeknek. Sikerült elszakadnom a harmadik pilótától és behozni az autót a második helyen, aminek nagyon örülök. Körről körre jobban éreztem magam az autóban – húzta alá Nikó, aki Formula3-ban szeretné folytatni versenyzői pályafutását. A Gender Racing Team pedig partner ebben, hiszen a csapatfőnök szerint nagyon gyorsan visszaszokott a versenyzésre és alkalmazkodott az új körülményekhez, az új versenyautóhoz Szabó Nikolas. – Óriási köszönettel tartozom a szervizcsapatnak, hiszen nagyon sok műszaki problémánk adódott a hétvégén.
Volt, hogy egész éjszaka szerelni kellett, de mindenki boldog, mert megérte – mondta Gender Tamás, hozzátéve, hogy Nikó és a csapat között gyorsan kialakult az összhang, jól alkalmazkodott az erősebb autóhoz, az utolsó verseny óta eltelt idő alatt pedig érettebb lett és fizikailag élete eddigi legjobb formájában van. Így minden adott a sikerhez, amelynek csak az első, mégis nagyon eredményes lépcsőfoka volt a szlovákiai verseny.
A hétvégén egy statikus programmal folytatódik versenyek sora. A szurkolók a megújult HUNGEXPO vásárvárosban találkozhatnak a csapattal a jubileumi XV. AMTS Autó Motor Tuning Show hétvégéjén! Szeretettel vár minden kedves érdeklődőt péntektől a Gender Racing Team a Hungexpo G pavilon 18-as standján.

– Gender Racing Team –

Töltsön be több kapcsolódó cikket
Még több betöltés Autósport

Vélemény, hozzászólás?

Ezt már olvasta?

Monaco: A Forma-1-es versenyzők preferált lakcíme

Ha valaki egy kicsit is beleássa magát a Forma-1 elbűvölő világába, könnyen észreveheti, h…